Valdovų rūmų muziejaus eksponatai

Renginio data: 2022m.Vasario0216 d. - 00:00 Visi renginiai
Aktualu iki 2022-02-16
Renginio tipas:
Visi renginiai
Renginio tipo nr.:
1

Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų rinkinius sudaro daug įvairiausių vertybių. Čia saugoma per pusę milijono archeologinių radinių, aptiktų tyrinėjant Vilniaus Žemutinės pilies ir jos aplinkos teritoriją. Tai visos Europos mastu retas kompleksinis vienos teritorijos, vieno svarbaus nacionalinio objekto archeologinių radinių rinkinys. Viena iš vertingiausių ir įspūdingiausių radinių kolekcijų yra XV–XVII a. koklių rinkinys, kuriam gausumu ir įvairumu neprilygsta jokia kita analogiška kolekcija Europoje. Vykdant tyrimus surastos architektūrinės detalės tapo pagrindu, atkuriant Valdovų rūmų eksterjero ir interjero dekorą. Kaupiamas istorinių baldų, gobelenų, paveikslų, kitų Gotikos, Renesanso ir ankstyvojo Baroko epochų vaizduojamosios ir taikomosios dailės kūrinių, lituanistinių vertybių rinkinys. Tarp interjerų ekspozicijai sukauptų kūrinių verte išsiskiria XV–XVII a. itališkų, prancūziškų, vokiškų baldų rinkinys, XVI–XVII a. gobelenų kolekcija su unikaliu Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto (1544/1548–1572) herbiniu gobelenu, Lietuvos, Lenkijos ir Saksonijos bendro valdovo Augusto Stipriojo (1697–1733) stiklo taurių, taip pat lituanistinių knygų bei žemėlapių rinkinys.

Didžiąją dalį šių rinkinių galima apžiūrėti apsilankius Muziejaus ekspozicijose, o su pačiomis unikaliausiomis, įspūdingiausiomis vertybėmis supažindiname ir virtualiai.


  • Virtualūs eksponatai

Savaitės galerijoje
LIMIS
Pinterest


  • Valdovų rūmų muziejaus eksponatai

Renesansinis koklis su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės herbu
Architektūrinė detalė su Vazų herbu
Auksinis žiedas su granatu
Žygimanto Augusto herbinis gobelenas
Vaikiškų aulinių pora
Grafikos darbas „Gardino vaizdas“
Valdovų rūmų koklinės krosnys
daugiau...


  • Muziejus virtualiose galerijose

Virtualus 3D pasivaikščiojimas po Valdovų rūmus (I–III maršrutai, lietuvių ir anglų k.)
„Google places“ turas (I–II maršrutai)


  • Kiti virtualūs produktai bei naujienos socialiniuose tinkluose

Virtualus Valdovų rūmų muziejus
Facebook
Youtube
Instagram

Publikuota: 2021-03-01 12:01 Atnaujinta: 2022-01-15 16:23
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika