Kamerinės muzikos koncertas „Tango karo metu“

Renginio data: 2021m.Rugpjūčio0806 d.19:00 - 20:20 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2021-08-06
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Koncertinė programa „Tango karo metu“ į vieną ansamblį subūrė muzikus, įsitikinusius, kad pasitelkus muzikos kalbą galima dalintis labai svarbiomis įžvalgomis apie pačius reikšmingiausius potyrius, ir siekiančius, kad muzikiniai koncertai būtų smagi pramoga, o kartu suvirpintų ir pačias jautriausias klausytojų sielos kerteles.

Programa apima dešimties kompozitorių kūrinius. Čia atrado vietą muzika, sukurta Ispanijoje, Anglijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, Moravijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Olandijoje, Vokietijoje. Programoje susipina tango, valso, polkos ir kamerinė muzika, taip pat lopšinės, dainos.

Tai puošni, stilistiškai itin įvairi muzikinė puokštė. Kūrinių autorius vienija tai, kad jie visi yra dviejų didžiųjų XX a. beprotybių – pasaulinių karų – aukos. Kai kurie iš jų mirė koncentracijos stovyklose, kiti – apkasuose ar apgultuose miestuose, vienas jų paskendo torpeduotame laive. Kartu šiuos kompozitorius sieja vienas bendras bruožas – kiekvienas jų savo gyvenime tryško kūrybos džiaugsmu, o savo muzika dalinosi su įvairiausių tautybių žmonėmis.

Koncertine programa „Tango karo metu“ atlikėjai siekia, kad kiekvienas, klausydamasis šios šviesios, emocingos muzikos, pajustų kompozitorių troškimą gyventi ir kurti grožį.

Nepamirškite saugumo rekomendacijų.
Į renginį įleidžiame be galimybių paso.

ATLIKĖJAI
RAFAILAS KARPIS (tenoras)
VYTAUTAS SRIUBIKIS (fleita)
ŽILVINAS BRAZAUSKAS (klarnetas)
RASA VOSYLIŪTĖ (smuikas)
MONIKA KIKNADZĖ (altas)
NATANIA HOFFMAN (violončelė)
SONATA ZUBOVIENĖ (fortepijonas)
ROKAS ZUBOVAS (fortepijonas)

PROGRAMA
Skambės kompozitorių Carlo Sigmundo Taube’ės, Enrique’ės Granadoso, Boriso Golco, Hanso Krásos, George’o Butterworth’o, Dicko Kattenburgo, Marcelio Lattèso, Arturo Goldo, Salo Siegfriedo Translateurio, Marshallo Fine’o „Tango in Time of War“ kūriniai bei Antoine’o de Saint-Exupéry tekstai.

Organizatorius
VšĮ „Impetus musicus“

Partneriai
VšĮ Tytuvėnų festivalis
Valdovų rūmų muziejus

Rėmėjas
Lietuvos kultūros taryba

Daugiau informacijos www.impetus.lt

Publikuota: 2021-07-14 15:04 Atnaujinta: 2021-08-04 13:21
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika