Konkurso „30 metų su lietuvių kalba“ nugalėtojų apdovanojimai

Renginio data: 2021m.Gegužės0526 d.14:00 - 15:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Renginių salė
Aktualu iki 2021-05-26
Renginio tipas:
Visi renginiai
Renginio tipo nr.:
1

Valstybinės kalbos inspekcijos sumanyto konkurso „30 metų su lietuvių kalba“ tikslas – kelti lietuvių kalbos prestižą, viešai pasidžiaugti ir pagirti įmonių vadovus, kurie per visus Nepriklausomybės metus išlaikė lietuviškus pavadinimus ir parodė, kad mūsų kalbos žodžiai nebuvo ir nėra kliūtis verslui. Iš Registrų centro pateikto sąrašo atrinkta penkiasdešimt 1990 ir 1991 metais registruotų lietuviškai pavadintų įmonių, kurios sėkmingai veikia iki šių dienų. Sąrašas sudarytas pagal registracijos datą atsižvelgiant į atrankos kriterijus. Renkant buvo svarbu, kad juridinio asmens simbolinis pavadinimas atitiktų bendrinės lietuvių kalbos normas, nebūtų dirbtinis žodis, jo nesudarytų skaitmenys, raidinės santrumpos, nebūtų valstybės, savivaldybės įmonės, klubo, asociacijos, viešosios įstaigos, draugijos, sodininkų bendrijos, individualios įmonės ir pan. pavadinimas. Nugalėtojus iš sudaryto sąrašo rinko Lietuvos pramonininkų konfederacija ir LRT.lt portalo lankytojai, laimėtojų dešimtukas pagal surinktų balsų skaičų yra toks: „Alauša“, „Genys“, „Margi raštai“, „Sakalas“, „Stikliai“, „Mintis“, „Švenčionių gėlės“, „Kulniukas“, „Švenčionių vaistažolės“, „Kietaviškių gausa“.

Renginį veda aktorė Dalia Michelevičiūtė, dalyvauja operos solistas tenoras Antanas Zakarauskas ir pianistas Linas Dužinskas.

Renginys transliuojamas Valstybinės kalbos inspekcijos Youtube kanale https://www.youtube.com/channel/UC1bqqmpfBAIVVZasEaN5VdA

Konkursą ir apdovanojimo renginį organizuoja Valstybinė kalbos inspekcija bendradarbiaudama su Nacionaliniu muziejumi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmais, Lietuvos pramonininkų konfederacija, Kultūros ministerija ir LRT. Renginį remia Vidmantas Martikonis ir mažoji bendrija „Daktaras Desertas“.

Publikuota: 2021-05-26 14:19 Atnaujinta: 2021-05-26 14:25
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika