Virtuali paskaita „Lietuvos valstybės priešaušrio ir XIII a. karyba“

Renginio data: 2021m.Balandžio0408 d.18:00 - 18:45 Visi renginiai
Aktualu iki 2021-04-08
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

Kviečiame prisijungti ir virtualiai stebėti tarptautinės parodos „Kariauti pratusi tauta. Lietuvių karinis elitas XIII–XIV a.“ kultūrinės programos renginius.

Virtuali paskaita bus tiesiogiai transliuojama numatytu laiku Valdovų rūmų muziejaus paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“: https://www.facebook.com/valdovurumai/live

Pranešime, remiantis archeologinių tyrimų ir rašytinių šaltinių duomenimis, bus aptariami svarbiausi baltų karybos bruožai Lietuvos valstybės priešaušryje – viduriniame ir vėlyvajame geležies amžiuje, – taip pat ir XIII a. Lietuvos karyba. Ieškoma atsakymų į klausimus, ar gana fragmentiškų šaltinių pakanka norint atsekti karių naudotą taktiką, rekonstruoti aprangos ir ginkluotės kompleksus. Pristatomi pranešimo autoriaus ir dailininko Šarūno Miškinio sukurti baltų karių rekonstrukciniai piešiniai.

Paskaitos pranešėjas – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentas, Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos Karybos instituto metodininkas dr. Manvydas Vitkūnas.

Publikuota: 2021-02-25 09:58 Atnaujinta: 2021-02-25 10:22
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika