(Perkelta į 2021 m.) KRISTIAN BENEDIKT, VILIJOS KUPREVIČIENĖS IR ALEKSANDROS ŽVIRBLYTĖS KONCERTAS

Renginio data: 2020m.Lapkričio1114 d.19:00 - 21:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2020-11-14
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

VIII tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio Vilniuje koncertas skirtas lietuviškos operos 100-mečiui. Laukia žavus vakaras, skambant žymiausioms operų, operečių arijoms, lietuviškoms dainoms bei gražiausiems duetams, kuriuos atliks vienas žymiausių Otelo (G. Verdi) vaidmens interpretatorių, dramatinis tenoras KRISTIANAS BENEDIKTAS (Vaidas Vyšniauskas) ir charizmatiškoji, sparčiai į atlikėjų Olimpą kopianti VILIJA KUPREVIČIENĖ (sopranas).

Koncertmeisterė – ALEKSANDRA ŽVIRBLYTĖ (fortepijonas).

Lietuvių tenoras Kristianas Benediktas (Lietuvoje žinomas kaip Vaidas Vyšniauskas) tarptautinėje arenoje išgarsėjo kaip vienas žymiausių Otelo (G. Verdi opera „Otelas“) vaidmens interpretatorių. Šį sudėtingą vaidmenį jis atliko jau daugiau nei 100 kartų. Savo karjerą Kristianas pradėjo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, ten atliko daugiau nei 20 skirtingų vaidmenų. Pirmieji tarptautiniai, kaip lyrinio tenoro, pasirodymai – A. Ponchielli operos „Džokonda“ įrašas kartu su Placido Domingo, diriguojant Marcello Viotti, ir G. Verdi operos „Don Karlas“ įrašas Amsterdame su dirigentu Riccardo Chailly. Vėliau solistas svečiavosi Marijos teatre Sankt Peterburge bei daugelyje Baltijos šalių teatrų.

Vilija Kuprevičienė pradėjo dainuoti dar vaikystėje. Mokėsi J. Tallat-Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje (dabar Vilniaus konservatorija), Vilniaus valstybinėje konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija). Vėliau stažavosi pas R. Tumuliauskaitę ir užsienio pedagogus. Yra atlikusi daug solo partijų Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose. Dirbo su tokiais dirigentais kaip Adi Baru iš Izraelio it Christo Christovu iš Bulgarijos. Ji - Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinės muzikos ansamblio „Musica Humana“ solistė. Yra išleidusi tris solinius albumus - „Meilės dvelksmas“ su LMTA profesore A. Žvirblyte, „New Hope“ su Bulgarijos orkestru, diriguojamu Ch. Christovo, ir „Eternal Love“su Budapešto simfoniniu orkestru, diriguojamu A. Baro.

Festivalį rengia VšĮ „Klasika LT“. Daugiau informacijos www.klasika.org.

Publikuota: 2020-10-22 10:32 Atnaujinta: 2020-10-29 13:28
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika