Kalbėdami apie kultūrą ar istorinę gastronomiją, dažniausiai aptariame dalykus, kuriuos esame perėmę iš kitų šalių ir tautų. Tačiau ne mažiau įdomu patyrinėti tai, ką patys esame davę kitoms šalims ir tautoms. Lietuvos gastronominio paveldo tyrinėtojas prof. Rimvydas Laužikas, pasitelkdamas kalbotyros, archeologijos ir istorijos mokslų žinias, papasakos apie ingredientus, maisto gamybos technologijas bei patiekalus, atsiradusius istorinėje Lietuvoje, o iš jos - perimtus kaimyninių regionų. Prelegentas taip pat pristatys Europos ir Šiaurės Amerikos gastronominėje kultūroje XIX–XX a. lietuviškais vardais (kaip prekių ženklu) vadintus patiekalus.
Paskaitą skaitys Komunikacijos fakulteto dekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, profesorius daktaras Rimvydas Laužikas.
Paskaita nemokama, bet būtina išankstinė registracija.