Koncertas „Orkestro ir fagoto metamorfozės“

Renginio data: 2019m.Vasario0209 d.19:00 - 21:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2019-02-09
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12
Atlikėjai
Solistas GUILHAUME SANTANA (fagotas)
Dirigentas VILMANTAS KALIŪNAS
 
Programa
ONUTĖ NARBUTAITĖ – „Was There a Butterfly“ („Ar tai buvo drugelis?“)
JOSEPH HAYDN – Koncertas smuikui ir orkestrui Nr. 2 G-dur (Guilhaumeʼo Santanos transkripcija fagotui)
HENRI TOMASI – Koncertas fagotui ir kameriniam orkestrui
RICHARD STRAUSS – „Metamorfozės“, TrV 290
 
Pirmą kartą Lietuvoje koncertuoja žinomas fagotininkas iš Prancūzijos Guilhaume’as Santana. Gimęs Tulūzoje, G. Santana studijavo Hanoveryje ir Karajano akademijoje Berlyne, yra pelnęs Mendelssohno prizą. Jau daugiau kaip dešimtmetį jis yra svarbiausias Mozarto orkestro (MO), Vokietijos radijo filharmonijos ir Liucernos festivalio orkestrų fagotininkas, taip pat kviestinis pagrindinis Berlyno filharmonijos, Amsterdamo karališkojo „Concertgebouw“ ir Europos kamerinio orkestrų fagotininkas. Kaip solistas koncertavo su daugeliu pasaulio kolektyvų, diriguojant tokiems dirigentams kaip Caudio Abbado, Karelas Markas Chichonas ir Mirga Gražinytė-Tyla. Fagotininko įrašus išleido žinomos kompanijos „Deutsche Grammophon“ ir „Claves“.
 
Vakaro programoje skambės koncertai fagotui ir orkestrui, kuriuos įrašęs solistas ketina išleisti naują savo kompaktinę plokštelę. Greta koncertų fagotui, Lietuvos kamerinis orkestras pateikia subtilią Onutės Narbutaitės muzikinę drobę „Was There a Butterfly“ („Ar tai buvo drugelis?“), Lietuvoje pirmą kartą Šv. Kristoforo kamerinio orkestro atliktą 2014 m. festivalyje „Gaida“, o pasaulinė kūrinio premjera įvyko daugiau nei pusmečiu anksčiau Suomijoje, grojo Ostrobotnijos kamerinis orkestras, kurio užsakymu tas kūrinys ir parašytas. Koncerte taip pat išgirsime gilaus lyrizmo ir apmąstymų persmelktas Richardo Strausso „Metamorfozes“ styginiams.
 
Programai diriguoja Lietuvos scenoje vis dažniau matomas talentingas dirigentas Vilmantas Kaliūnas – Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentas, buvęs Sarluiso (Vokietija) apskrities simfoninio orkestro meno vadovas, dirbęs su tokiais orkestrais kaip „Berlyner Sinfonietta“, Sarbriukeno „Collegium Instrumentale“, „Thüringen Philharmonie Gotha“, „Jenaer Philharmonie“, Bulgarijos „Pazardjik Symphony Orchestra“ ir kt., koncertuojantis su ARD konkursų jaunaisiais laureatais ir solistais, tarp kurių buvo ir Guilhaume’as Santana.

Bilietų kainos
10, 15, 20 Eur
 
Koncerto rengėja – Lietuvos nacionalinė filharmonija.
Daugiau informacijos ir bilietai internetu – http://www.filharmonija.lt/lt/bilietai-ir-informacija.html
Publikuota: 2019-01-02 15:57
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika