Paskaita su muzikos intarpais „Muzikinė kultūra Augusto II ir Augusto III dvare“

Renginio data: 2018m.Spalio1013 d.14:00 - 15:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2018-10-13
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

 

Lietuvą ir Lenkiją valdant Vetinų dinastijos atstovams, Saksonijos kurfiurstams Augustui II ir Augustui III, šių monarchų dvare klestėjo turiningas bei įvairus muzikinis gyvenimas. Senosios muzikos ansamblio „Accorda“ iš Dresdeno (Vokietija) vadovas Richardas Rėbelis (Richard Röbel) ir muzikantai pakvies pasidairyti po Vetinų dinastijos rezidenciją bei Rūmų bažnyčią Saksonijos sostinėje muzikinės kultūros žvilgsniu. Bus pasakojama apie tai, kokios stilistinės įtakos formavo barokinį Dresdeno muzikos pasaulį, iš kurio per valdovų dvarą ir jo ryšius su diduomene kultūros impulsai sklido ir į Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę bei Lenkiją. Senosios muzikos žinovų gyvai atliekami muzikiniai intarpai sukurs jaukią kamerinę atmosferą, atspindės muzikavimo valdovų dvare tradicijas ir atskleis anuometės kultūrinės aplinkos Saksonijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje žavesį.

Paskaitą skaitys Richardas Rėbelis (Richard Röbel) (senosios muzikos ansamblis „Accorda“ iš Dresdeno, Vokietija).

Paskaita vyks anglų kalba, bus sinchroniškai verčiama į lietuvių kalbą.

Paskaita NEMOKAMA, tačiau prašom registruotis čia.

Po paskaitos klausytojai maloniai kviečiami aplankyti parodą „Saksonijos kurfiurstai – Lietuvos didieji kunigaikščiai: dvaro kultūra ir menas valdant Augustui II ir Augustui III“.

 

 

Publikuota: 2018-07-31 17:36 Atnaujinta: 2018-09-13 17:38
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika