Paskaita su muzikos intarpais „Skambantis Augusto stebuklų kabinetas“

Renginio data: 2018m.Spalio1006 d.14:00 - 15:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2018-10-06
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

Muzika ir kultūra Saksonijos, Lenkijos ir Lietuvos valdovų dvare.

Paskaitą skaitys ir muzikinius intarpus atliks  Dr. Oliver Geisler (Senosios muzikos orkestras „La Folia Barockorchester“ iš Dresdeno, Vokietija)

Saksonijos kurfiurstą Frydrichą Augustą I išrinkus Lenkijos karaliumi ir Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu Augustu II (1697–1733), Saksonijos sostinėje Dresdene prasidėjo auksinė muzikos era. Šis monarchas ir jo sūnus Augustas III (1733–1763) buvo meno žinovai, kultūros gurmanai ir kolekcininkai, muzikos mecenatai. Šių Saksonijos kurfiurstų, Lenkijos karalių ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvare telkėsi garsiausi to meto Europos menininkai, tarp jų ir žymiausi kompozitoriai bei muzikantai.

Kokios ryškiausios muzikos pasaulio žvaigždės tuomet tarnavo Saksonijos, Lenkijos ir Lietuvos valdovams, kokie muzikos kultūros ryšiai siejo šių kraštų diduomenę? Apie tai pasakos senosios muzikos orkestro „La Folia Barockorchester“ (Dresdenas, Vokietija) dramaturgijos ir kultūros vadovas dr. Oliveris Geisleris (Oliver Geisler), o jo pasakojimą papildys orkestro muzikantų atliekamos ištraukos iš žymiausių kūrinių, įkūnijančių auksine vadinamos muzikos epochos meninę prabangą.

* Paskaita vyks vokiečių kalba, bus sinchroniškai verčiama į lietuvių kalbą.

Paskaita yra NEMOKAMA, tačiau prašom registruotis čia.

Po paskaitos klausytojai maloniai kviečiami aplankyti parodą „Saksonijos kurfiurstai – Lietuvos didieji kunigaikščiai: dvaro kultūra ir menas valdant Augustui II ir Augustui III“.

Publikuota: 2018-07-30 15:55 Atnaujinta: 2018-09-25 15:29
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika