Koncertas „Il Decameron“. Pasakojimas apie Nastadžą delji Onestį“

Renginio data: 2018m.Rugsėjo0927 d.19:00 - 20:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Renginių salė
Aktualu iki 2018-09-27
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Bilietai: 12, 15, 18, 21 €


Il Decameron
Pasakojimas apie Nastadžą delji Onestį

Enrike Solinís & Euskal Barrokensemble (Ispanija):
Mariví Blasco – sopranas, David Sagastume – kontratenoras, Bart Vandewege – bosas, Miren Zeberio – smuikas, Pablo Martin Caminero – kontrabosas, Daniel Garay – perkusija. Vadovas Enrike Solinís – barokinė gitara ir liutnia

Pasakojimas apie Nastadžą delji Onestį – tai viena iš šimto Giovanni Boccaccio „Dekamerono“ novelių, kurias pramogaudamas seka dešimties kilmingų jaunuolių būrelis, į užmiestį pasitraukęs nuo Florencijoje siaučiančio maro.

Tai istorija apie įsimylėjusį jaunuolį, kuris, nesulaukdamas iš mylimosios atsako, nugrimzta į beviltišką liūdesį. Kartą jis pamato žiaurų vaizdą – raitelis pjudo jauną merginą šunimis ir galiausiai žiauriai perveria jai širdį peiliu. Bandydamas ją gelbėti, Nastadžas išgirsta neįtikimą istoriją – raitelis dėl nelaimingos meilės kadaise nusižudęs, o netrukus mirus ir jo mylimajai, abu patekę į pragarą, kur jiems buvo skirta nuolat pasikartojanti bausmė: jai bėgti nuo jo, o jam – persekioti mylimąją kaip mirtiną priešą. Nastadžas pasistengs, kad jo mylimoji pamatytų šią bauginančią sceną, o kietaširdė mergina, supratusi galinti susilaukti panašaus likimo, neapykantą pavers meile.

Enrike Solinís ir Euskal Barokkensemble stebi besimainantį Nastadžo emocijų pasaulį ir perteikia jį klausytojui su stulbinamu pasakotojo talentu.

Koncertą̨ remia:
Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje
Nacionalinis scenos menų ir muzikos institutas prie Ispanijos Karalystės Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos

Publikuota: 2018-08-30 09:38 Atnaujinta: 2018-09-06 10:52
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika