Skambantys Valdovų rūmai! | Kultūros naktis 2018

Renginio data: 2018m.Birželio0615 d.18:00 - 23:55 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2018-06-15
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Valdovų rūmuose, kaip ir kasmet, Jūsų laukia kultūriniai atradimai. Praleiskite naktį Valdovų rūmuose ir jų Didžiajame kieme, kupiname šviesų ir muzikos. Muziejuje galėsite aplankyti nuolatines ekspozicijas ir išvysti naujomis spalvomis pasipuošusius istorinius interjerus, o Muziejaus Didžiajame kieme galėsite pasigėrėti tiek jaunaisiais talentais, tiek patyrusiais atlikėjais, kurie vakarą pripildys muzikos ir šokio. Galėsite pasiklausyti įvairios muzikos variacijų – nuo klasikos iki meditacinių garsų, pasigrožėti flamenko bei šiuolaikiniu šokiu.

MUZIEJAUS LANKYMAS NEMOKAMAS NUO 18.00 IKI 24.00 VAL.
(paskutiniai lankytojai į muziejų įleidžiami iki 23.00 val.)


KONCERTŲ PROGRAMA 
Valdovų rūmų Didysis kiemas

Į KIEME VYKSIANČIUS KONCERTUS REGISTRUOTIS NEREIKIA


18.00–19.00 | Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo stipendininkų koncertas „Skamba šokiai“

Jau ketvirtus metus iš eilės Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas rengia jaunųjų šalies muzikos talentų koncertą, kuriame vienoje vietoje galima išgirsti fondo globojamus stipendininkus ir pripažinimą Lietuvoje bei užsienyje jau pelniusius fondo alumnus – jaunosios kartos profesionalius muzikus. Šiemet fondas pristato koncertą „Skamba šokiai“. Jo scena patikėta daug vilčių pateisinusiems perspektyviems jauniesiems muzikos ir šokio talentams, pasižymėjusiems daugelyje respublikinių ir tarptautinių konkursų. Koncerto idėja – istorinių Vilniaus rūmų fone publikai pristatyti įspūdingą šokių programą – nuo senovinio šokio menueto iki šiuolaikinės klasikos – valso, tango ir t. t. Publika turės progą ne tik išvysti gabiausius šalies vaikus, kuriems akompanuos styginių kvartetas, bet ir pagerinti žinias apie šokius, kurių ne vienas kadaise buvo šokamas ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų menėse.

Atlikėjai – fondo globojami jaunieji talentai: Ugnė Katinskaitė (smuikas), Liepa Jurgutavičiūtė (smuikas), Agnė Gečaitė (smuikas), Rapolas Bartulis (klarnetas), Mantas Leonardo Lizzi (akordeonas) ir styginių kvartetas (Ramunė Grakauskaitė, Justina Klusienė, Ramunė Miknienė, Regina Rutkauskienė).

Koncerto programoje – Astoro Piazzollos, Claude’o Debussy, Camille’io Saint-Saënso, Carlo Maria von Weberio, Henryko Wieniawskio ir kitų kompozitorių kūriniai.

---

19.00–20.00 | „Historia de un Amor“

Gyvos muzikos ir šokio šou apie nenuspėjamą ir nenugalimą meilę bei sielos laisvę. Šis pasirodymas – tai odė nematytai aistrai, drąsai būti savimi ir begaliniam tikėjimui laisve.

Laiko patikrintų kompozitorių, tokių kaip Maurice’as Ravelis, Isaacas Albénizas ir Astoras Piazzola, kūriniai, šių laikų pasauliniai hitai, tokie kaip „Bésame Mucho“, ispaniškos perkusijos ir gitaros garsai bei žymiausios ispanų ir lietuvių dizainerės Rimos Pocevičienės („Atelier Rima“) išskirtinė flamenko suknelė nepaliks abejingo nė vieno žiūrovo.

Scenoje pasirodys atlikėja Marina De Flamenco (Ispanija). Iki sielos gelmių įsiskverbianti muzika ir aistringas šokis suteiks sparnus ir mes iššūkį pilkai kasdienybei.

---

20.00–21.00 | „Brassspalvos“

Ansamblis „Brasspalvos“ gyvuoja jau devintus metus ir džiugina klausytojus nuotaikinga profesionalų atliekama muzika. Jie nuolatos eksperimentuoja, didina savo repertuarą ir aktyviai dalyvauja įvairiuose koncertuose bei festivaliuose. Ansamblio nariai yra profesionalų simfoninių ir pučiamųjų orkestrų artistai, o ansamblis „Brasspalvos“ jiems yra lyg laisvės ir saviraiškos gūsis.

Programoje skambės džiazas, bliuzas, tango ir profesionalų instrumentuotės varinių pučiamųjų kvintetui. „Brasspalvos“ – tai klasika spalvotu kostiumu.

Dovas Lietuvninkas (trimitas, pikolo trimitas)
Augustinas Malikėnas (trimitas, fliugelhornas)
Jurgita Staniulytė-Jankevičienė (valtorna)
Valentas Mãrozas (trombonas)
Sergijus Kirsenka (tūba)

---

21.30–22.30 | Kauno šokio teatro „Aura“ premjera! „Sprendimas“ (Trukmė 60 min.)

Kauno šokio teatro „Aura“ šūkis – išrėkti mintis, išjudinti kūną ir išsilaisvinti iš įvairių visuomenės primestų stereotipų, elgesio modelių bei lūkesčių. Tačiau koks instinktyvaus šio laisvės troškimo likimas? Kur yra riba tarp išsilaisvinimo ir chaoso?

Choreografė Birutė Letukaitė
Kostiumų dailininkė Guda Koster (Nyderlandai)
Kompozitorius Antanas Jasenka
Vokalistas Ilja Gun (muzikos grupė „Royce“)
Šviesų dailininkas Vladimiras Šerstabojevas
Šokėjai: Blake Seidel (JAV), Chiara Corbetta (Italija), Clara Giambino (Prancūzija), Erik Zarcone (Italija), Evgenii Kalachev (Rusija), Jasper Narvaez (Filipinai), Julija Mintautė (Lietuva), Matthew Livingston (JAV), Marine Fernandez (Prancūzija), Mei Chen (Kinija)

Spektaklio sukūrimą ir sklaidą remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba.

---

22.30–23.30 | „Subtilu-Z“

„Subtilu-Z“ – tai ekscentriškas ansamblis. Nesvarbu, ką jie groja – ar džiazo standartą, ar poproką, ar modernų folką, į savo muziką jie įneša nepaprastai spalvingą stilių. Kiekvienas „Subtilu-Z“ koncertas yra puikios muzikos, geros nuotaikos ir nepriekaištingo stiliaus sinonimas.

Girdėsite atnaujintą programą, kurioje skambės keletas lietuvių kūrėjų darbų iš būsimo albumo, taip pat gerai žinomų koverių, perdarytų „Subtilu-Z“ stiliumi.

Laurynas Vaitkus (tenorinė birbynė)
Povilas Velikis (akordeonas)
Dmitrijs Mihailovs (akordeonas)
Vytautas Švažas (perkusija)

---

23.30–00.15 | „Skrydis su Hangu“ (Tomas Byčkovas)

Hangas – tai idiofoninis muzikos instrumentas, kurį 1999 metais Berne (Šveicarija) sukūrė Felix Rohner and Sabina Schäre. Žodis hang Berno apylinkių dialekte reiškia „ranka“. Hangas jo gamintojams yra muzikos skulptūra, pagaminta iškalant metalą plaktuku. Dėl to, galima sakyti, kad muzikuoti šiuo instrumentu – tai lyg groti rankomis per metalo skulptūrą.

Muzikantas Tomas Byčkovas –  šio instrumento pradininkas bei populiarintojas Lietuvoje.

Publikuota: 2018-04-25 11:59 Atnaujinta: 2018-06-11 11:43
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika