Perlai meilės karūnai

Renginio data: 2017m.Lapkričio1128 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų III manieristinė antikamera
Aktualu iki 2017-11-28
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Judita Leitaitė, dainininkė, tarptautinių konkursų laureatė

Audronė Juozauskaitė, pianistė, tarptautinių konkursų laureatė

Virginija Kochanskytė, aktorė, režisierė

 

Judita Leitaitė – viena ryškiausių kamerinės muzikos atlikėjų, itin artistiška dainininkė, žavinti ne tik gražiu ir ištobulinti vokalu, bet ir įtikinančia kūrinių interpretacija, jautriu autoriaus muzikinės minties perteikimu.

Audronė Juozauskaitė – subtili pianistė, jautriai įsiklausanti į partnerį, jos preciziškas muzikavimas kūriniams suteikia netikėtų spalvų.

Virginija Kochanskytė – aktorė, nuolat stebinanti gerbėjus ne tik ekspresijos sklidina tekstų interpretacija, bet ir savo kuriamų kamerinių projektų intelektiškumu, teatrine žaisme, muzikos ir žodžio derme.

 

Programoje

V. A. Mocarto, L. van Bethoveno, G. Forė, F. Šopeno, Ž. B. Vekerleno,

M. K. Oginskio, M. K. Čiurlionio kūriniai balsui ir fortepijonui.

L. Matonienės knygos „Vilnius: meilės stotelės“ ištraukos.

Menininkės drauge su knygos autore Liuda Matoniene žvalgosi pro šimtmečių ūką į iškilių asmenybių, gyvenusių Vilniuje ir kūrusių šlovingą Lietuvos istoriją, intymaus gyvenimo erdvę. Programoje skleidžiasi ne tik legendinių asmenybių – valdovų Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės ar Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Sofijos Kymantaitės, bet ir kitų Vilniuje gyvenusių didikų meilės istorijos. Dainos, muzika, poezija atspindi jų gyvenimo laikotarpį nuo Renesanso iki XX a. pradžios ir veda herojų gyvenimo keliais – per jų aistras, dramatiškas patirtis ir meilę, dovanojančią gyvenimo pilnatvę.

Žinomų menininkių sukurta programa, persmelkta dvaro salono atmosferos, atskleidžia klausytojams Lietuvoje XVIII–XIX a. madingo meno salono, kuriame buvo dainuojama, muzikuojama ir filosofuojama, žavesį ir dovanoja grožio ilgesio persmelktų potyrių.

Bilietus į renginį galite įsigyti www.bilietai.lt 

Publikuota: 2017-10-17 15:26 Atnaujinta: 2017-11-20 10:19
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika