Ex Libris Gustav Düben, Anno 1641 KLAVYRINIAI DIALOGAI MARCO SCACCHI LAIKAIS

Renginio data: 2017m.Gegužės0525 d.19:00 - 20:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2017-05-25
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Gilbert Martinez – klavesinas, vargonai (JAV / Danija)

Vazų karaliai, ypač Gustavas II Adolfas ir Vladislovas Vaza, prabangioms savo dvarų kapeloms samdė garsiausius Italijos muzikus. Tarp jų buvo kompozitorius ir muzikos teoretikas Markas Skakis (Marco Scacchi), taip pat ne vienas gabus šiaurietis. Nors nemaža dalis šio laikotarpio klavyrinės muzikos, kurią parašė M. Skakiui žinomi Hanzos kompozitoriai, yra negrįžtamai dingusi, vis dėlto yra keletas svarbių šaltinių, atspindinčių pastarojo repertuaro įvairovę. Tarp šių šaltinių – Gustavo Dübeno tabulatūra, saugoma Upsalos universiteto bibliotekoje (Švedija), ir Gabrielio Voigtländerio tabulatūra, saugoma Danijos karališkojoje bibliotekoje. Koncerto programoje skambės muzika iš šių dviejų rankraščių. Tai Paulo Sieferto, Felicės Anerio, Melchioro Schildto ir Heinricho Scheidemanno kūriniai. Juos papildys Girolamo Frescobaldi, Williamo Byrdo ir nežinomų autorių kūriniai iš kitų Švedijos ir Danijos muzikinių šaltinių.

Amerikiečių klavesinininkas Gilbertas Martinezas pastaruoju metu gyvena Kopenhagoje (Danija). Jis klavesiną studijavo pas Laurettę Goldberg San Francisko konservatorijoje (JAV). Solistas daug koncertuoja Šiaurės Europoje, JAV ir Kanadoje, diriguoja bei vadovauja įvairiems baroko operos projektams. Jis yra senosios muzikos atlikimo studijų centro „MusicSources“ Berklyje (Kalifornija) meno vadovas.

Teksto autorius Darius Stabinskas, redaktorė Aleksandra Pister, kalbos stilistė Laima Kunickytė.

Publikuota: 2017-05-16 13:42 Atnaujinta: 2017-05-23 10:39
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika