J. S. Bachas: kamerinė muzika istoriniais instrumentais

Renginio data: 2016m.Gruodžio1228 d.19:00 - 20:15 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2016-12-28
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

RODRIGO CALVEYRA (išilginės fleitos)
MANFREDO KRAEMER (smuikas)
JUAN MANUEL QUINTANA (viola da gamba)
LEONARDO GARCÍA ALARCÓN (klavesinas)

Programoje – Johann Sebastian Bach.

Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach) genialumą sunku nusakyti žodžiais. Remiantis The Oxford Dictionary of Music, jo „talentui būdingas išskirtinis muzikalumas ir didžiausios kūrybinės galios, kuriose tobulai dera įtaigus ir originalus išradingumas, techninis meistriškumas ir mąstymo kontrolė“.

Lietuvos publikai labai retai tenka išgirsti J. S. Bacho muziką, atliekamą istoriniais instrumentais – tokiais, kurių skambesį kompozitorius įsivaizdavo kurdamas. Šią koncertinę J. S. Bacho programą parengė ypatinga keturių visame pasaulyje garsių senosios muzikos atlikėjų komanda. Jie ne tik atliks J. S. Bacho muziką istorinių instrumentų kopijomis, bet ir pasiūlys naujų jo gerai žinomų kūrinių (daugiausia sonatų ir triosonatų) instrumentuočių, kaip tai mėgo daryti pats kompozitorius, rašydamas savo ir kitų autorių kompozicijų aranžuotes įvairiems instrumentams.

Barokinio smuiko meistras Manfredas Kremeris (Manfredo Kraemer) yra „Concerto Köln“ įkūrėjas ir mitinio ansamblio „Musica Antiqua Köln“ narys. Jau daugiau nei 20 metų groja pirmuoju smuiku legendinio Žordi Savalio (Jordi Savall) orkestre ir yra jo dešinioji ranka. Taip pat vadovauja vienam ryškiausių senosios muzikos ansamblių „The Rare Fruit Council“, o Barselonos muzikos akademijoje dirba barokinio smuiko dėstytoju.

Chuano Manuelio Kintanos (Juan Manuel Quintana) įrašytos J. S. Bacho ir Mareno Marė (Marin Marais) sonatos bei siuitos violai da gamba senosios muzikos pasaulyje laikomos meninio meistriškumo etalonu. Ch. M. Kintana groja pirmąja viola da gamba dirigento Renė Jakobso (René Jacobs) vadovaujamame orkestre, taip pat buvo dirigento Marko Minkovskio (Marco Minkowski) asistentas, pats dirigavo kelių Baroko operų pastatymuose Argentinoje ir Europoje.

Leonardas Garsija Alarkonas (Leonardo García Alarcón) yra Ženevos muzikos akademijos maestro di cembalo. Jis yra garsus klavesinininkas ir vargonininkas, puikiai įvaldęs improvizacijos meną. Vadovauja vienam garsiausių šių dienų senosios muzikos anasamblių „Capella Mediterranea“ – su šiuo kolektyvu nuolat dalyvauja svarbiausiuose senosios muzikos festivaliuose, taip pat stato Baroko operas Paryžiaus, Provanso Ekso, Amsterdamo, Ženevos ir kitų miestų operos teatruose. Dažnai kviečiamas diriguoti Berlyno filharmonijos orkestrui ir Amsterdamo „Concertgebouw“ orkestrui.

Rodrigas Kalveira (Rodrigo Calveyra) – vienas žymiausių savo kartos išilginės fleitos atlikėjų. Aktyviai bendradarbiauja su įvairiais senosios muzikos ansambliais visoje Europoje, vadovauja Vilniuje įsikūrusiam tarptautiniam senosios muzikos ansambliui „Canto Fiorito“, padeda puoselėti senosios muzikos atlikimo tradicijas Lietuvoje. 

Bilietų kainos: 5, 9, 12, 15 Eur 

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų muziejaus kasose, „Bilietai LT“ kasose ir internetu svetainėje www.bilietai.lt (taikomi aptarnavimo mokesčiai).

Mokiniams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems taikomos nuolaidos.

Į koncertus prašom nesivesti ikimokyklinio amžiaus vaikų. Juos su visa šeima kviečiame į edukacinius užsiėmimus Valdovų rūmuose.

Pateikus „Omni ID“ kortelę, 2 bilietam taikoma 20 proc. nuolaida.

Koncertą remia 

Publikuota: 2016-11-17 09:38 Atnaujinta: 2016-12-15 10:00
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika