Baroko operos teatro pastatymas: A. Vivaldžio „Ištikimoji nimfa“. Premjera (koncertinis atlikimas)

Renginio data: 2016m.Gruodžio1215 d.19:00 - 21:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2016-12-15
Renginio tipas:
Spektaklis
Renginio tipo nr.:
24

Koncerto globėjas Prezidentas Valdas Adamkus

Atlikėjai
Dirigentas Juozas Mantas Jauniškis
Meno vadovas Viktoras Gerasimovas
Baroko operos teatro orkestras
Solistai: Ilona Pliavgo, Vilija Mikštaitė, Renata Dubinskaitė, Tadas Girininkas, Andrius Bartkus, Aistė Pilibavičiūtė, Gabrielė Kiršaitė, Romanas Kudriašovas

Italų kompozitorius Antonijus Vivaldis (Antonio Vivaldi) – genialus instrumentinės muzikos kūrėjas, geriausiai žinomas kaip „Metų laikų“ autorius, tačiau dažnai pamirštama, kad jis buvo ir populiarių operų kūrėjas. „Ištikimoji nimfa“ (La Fida Ninfa) (libreto autorius Frančeskas Skipionė Mafėjus ( Francesco Scipione Maffei) – trijų veiksmų opera solistams, chorui ir orkestrui, pirmą kartą atlikta 1732 m. sausio 6 dieną. Lietuvoje šis kūrinys bus atliekamas pirmą kartą.

Ši opera, pilna nimfų, dievų, piemenų ir piratų, puikiai iliustruoja pastoralinės operos žanrą. Siužeto įvykių centre – nimfa Likori. Ją su šeima legendomis apipintoje Nakso saloje įkalina piratas Oraltas. Ten ji sutinka savo ilgametį sužadėtinį Morastą, kuris buvo daug metų dingęs, tačiau jo neatpažįsta, nes jis pasivadinęs kitu vardu. Morastas stengiasi, kad Likori prisipažintų mylinti jo brolį Osminą, nes mano, kad jiedu seniai myli vienas kitą, nors iš tikrųjų Osminą myli Likori sesuo Elpina. Visos šios meilės intrigos galų gale atveda į laimingą istorijos atomazgą.

XX a. tai buvo pirmas A. Vivaldžio kūrinys, pastatytas ir parodytas operos scenoje (1958), bei pirmas įrašytas kūrinys (1964). A. Vivaldžio „Ištikimoji nimfa“ – vienas kūrinių, nuo kurių dulkes nušluostė modernios baroko muzikos atgimimo tendencijos. Kupina muzikinės vaizduotės ir kompozitoriaus drąsos originaliai pažvelgti į savo laikotarpio menines tendencijas, ši opera atskleidžia talentingo kūrėjo muzikos gelmę ir grožį bei atspindi Baroko dvasią.

Organizatorius – VšĮ Baroko operos teatras
Partneris – Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Durys atidaromos 18.15 val.
Renginio trukmė 2 val. 20 min. (1 pertrauka)
Bilietų kainos: 9, 13, 15, 19 Eur

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų muziejaus ir „Tiketos“ kasose bei internetu www.tiketa.lt (taikomi aptarnavimo mokesčiai).
Nuolaidos taikomos studentams, mokiniams, neįgaliesiems, senjorams, „Daily Card“ turėtojams (2 bilietams 10 % nuolaida).

Publikuota: 2016-10-31 17:24 Atnaujinta: 2016-11-07 12:07
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika