Koncertas „Don Kichoto kelionė per Europą“, skiriamas jaunimui ir šeimoms

Renginio data: 2016m.Kovo0306 d.14:00 - 15:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2016-03-06
Renginio tipas:
Edukacinis renginys
Renginio tipo nr.:
4

Jaunųjų senosios muzikos atlikėjų ansamblis „Trio il Temperamento“ susibūrė 2014 m. Grace (Austrija). Aliona Kalechyts-Piatrouskaya (barokinis smuikas), Nóra Görbe (išilginės fleitos ir barokinis obojus) ir Ľubica Paurová (klavesinas) žavisi istoriniu atlikimo menu ir barokine muzika. Kaip atskleidžia ir ansamblio pavadinimas, skirtingas kiekvienos narės temperamentas papildo ir pagyvina šio trio skambesį. Kolektyvas šiemet pakviestas dalyvauti su jauniausiais atlikėjais žymiajame Graco festivalyje „Styriarte“, o rudenį dalyvaus simpoziume „Mokslo akistata su menu“ (Face to Face-science meets art). Lietuvoje šis ansamblis kviečiamas susitikti su vaikais ir jaunimu edukaciniame Šv. Kazimiero senosios muzikos festivalyje ir pasidalyti savo susižavėjimu barokine muzika bei meistriškumu.

Atlikėjai – senosios muzikos ansamblis „Trio il Temperamento“ (Austrija)

Kalechyts-Piatrouskaya – barokinis smuikas
Nóra Görbe – išilginės fleitos ir barokinis obojus
Ľubica Paurová – klavesinas, basso continuo
Vilimas Norkūnas – pasakotojas

Don Kichoto istorija, kurią norėtų papasakoti „Trio il Temperamento“, yra truputį painesnė ir platesnė, negu galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio – jo nuotykiai išsibarsto per daugybę Europos šalių ir vos betelpa į kišeninį sutriušusį primargintą istorijų žemėlapį. Iš stilingos Vokietijos Don Kichotas keliauja į galantiškai romantišką Prancūziją, bet ilgiau ten neapsistoja, nes gyvenimas jį nuveda į emocingąją ir temperamentingąją Italiją. Žinoma, pro akis negali prasprūsti faktas, kad Don Kichotą lydi dar ir prisiminimai iš puikiosios kilmingosios Anglijos… Tačiau kurgi kitur gali būti geriau nei savuose namuose? Ir štai jis pabunda vėl savo vokiškos ramybės ir tvarkos sklidinuose namuose, galva tiesiog kupina įspūdžių, kad galėtų net sprogti! Jeigu nebūtų tokia talpi ir protinga, o prisiminimai nekalbėtų apie tai, kokia laimė tiek daug dalykų patirti! Argi kam galėtų atrodyti kitaip? Palaukite. Minutėlę. O gal… visa tai tebuvo sapnas?..

Koncertas rekomenduojamas vaikams nuo 7 metų

Koncerto partneriai Biržų krašto muziejus Sėla ir Baroko pavasaris Biržuose

Įėjimas į  Šv. Kazimiero festivalio koncertus su edukaciniais bilietais:
Bilietas suaugusiajam – 2,03 Eur
Bilietas 5–7 metų vaikui – 0,29 Eur
Bilietas mokiniui, studentui, senjorui – 0,87 Eur
Vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems – nemokamai
Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų muziejaus kasose arba bilietai.lt

Publikuota: 2016-02-23 11:51 Atnaujinta: 2016-02-29 15:04
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika