Protų kovos „Istorijos detektyvai“ Biržuose

Renginio data: 2016m.Vasario0227 d.13:00 - 15:00 Visi renginiai
Aktualu iki 2016-02-27
Renginio tipas:
Visi renginiai
Renginio tipo nr.:
1

Valdovų rūmų muziejaus inicijuotas projektas „Protų kovos. Istorijos detektyvai“, tai intelektinis žaidimas apimantis penkis etnografinius šalies regionus, kurio metu yra tikrinamos žinios apie Lietuvos istoriją ir paveldą. Penkis šeštadienius iš eilės vyksiančios kovos suburs komandas iš skirtingų Lietuvos regionų kautis dėl patekimo į finalinį mūšį vyksiantį kovo 12 d. Valdovų rūmuose.

Vasario 27 d. viktorina apsilankys Biržuose, Biržų krašto muziejuje 
„Sėla“, o ją moderuos žinomas televizijos laidų vedėjas Virginijus Savukynas. 

Visi intelektinio komandinio žaidimo turnyrai bus organizuojami pagal tradicines protų kovų taisykles. Kiekvieną jų sudarys penki etapai po dešimt klausimų iš skirtingų kategorijų: kultūra ir menas, asmenybės, mitas ar tikrovė, asociacijos bei regiono istorija. Turnyrų bei finalo nugalėtojomis bus skelbiamos komandos, atsakiusios į daugiausia klausimų ir surinkusios daugiausia taškų.

Sėkmingai įveikusi atkrintamąjį turnyrą savo regione ir pasiekusi pergalę finale Valdovų rūmuose komanda bus apdovanota generalinio projekto rėmėjo – draudimo bendrovės BTA – įsteigtais vertingais prizais – planšetiniais kompiuteriais.

Visi Lietuvos istorijos gerbėjai savo istorijos žinias protų kovose galės pasitikrinti ir tiesiogiai nedalyvaudami regionų turnyruose: pasibaigus kiekvienai regioninei kovai, populiariausias naujienų portalas Lietuvoje lrytas.lt skelbs komandoms skirtus klausimus ir kvies juos įveikti. Iš virtualių turų nugalėtojų bus suburta lrytas.lt komanda, finale susiremsianti su žaidėjais iš regionų. Finalinė kova Valdovų rūmuose bus transliuojama tiesiogiai, tad lrytas.lt skaitytojai galės ne tik pasyviai stebėti ir sirgti už finalininkus visoje Lietuvoje, bet ir pabandyti kartu su jais žaisti.

Daugiau informacijos apie šį turą.

Generalinis rėmėjas:       Rėmėjai:                                             Informaciniai rėmėjai:

                                 

Publikuota: 2016-02-12 16:43 Atnaujinta: 2016-02-22 08:41
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika