Lietuvos valstybės atkūrimo diena Valdovų rūmuose

Renginio data: 2016m.Vasario0216 d.10:00 - 18:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2016-02-16
Renginio tipas:
Minėjimai
Renginio tipo nr.:
15

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną švęskime Valdovų rūmuose!

Kviečiame nemokamai aplankyti Valdovų rūmų muziejaus nuolatines ekspozicijas, ką tik atvertą tarptautinę parodą „Praemiando incitat. Šventojo Stanislovo ordinas“, taip pat susipažinti su unikalia B. Bjankio kolekcija parodoje „Spalvų alchemija. Skaljolos meno kūriniai iš Bianco Bianchi kolekcijos Florencijoje“ ir dalyvauti visą dieną vyksiančiuose renginiuose.

RENGINIŲ PROGRAMA

10.00–18.00 Valdovų rūmų muziejaus Lankytojų vestibiulyje
Interaktyvi fotostudija TAPK ISTORIJOS LIUDININKU

Su išmaniuoju fotoveidrodžiu persikelk laiku į praeitį ir įsiamžink svarbiausių valstybės įvykių sūkuryje, o unikalius įspūdžius paskleisk socialiniuose tinkluose!


11.00–16.00 Valdovų rūmuose
Teminės ekskursijos LIETUVOS ISTORINIO VALSTYBINGUMO ŽENKLAI

Apsilankę Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijoje sužinosite, kaip mezgėsi ir skleidėsi mūsų šalies valstybingumas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais, ką jis reiškė mūsų protėviams ir kaip jie suprato tėvynę, kokių ženklų paliko ir ką šie simboliai reiškia mums, siekiantiems suvokti save nūdienos pasaulyje.

Trukmė – 1 val. Ekskursijos vedamos ne didesnėms nei 25 asmenų grupėms, todėl būtina registruotis iš anksto http://ooosome.lt/geltonazaliaraudona/raudona/


11.00–15.00 Valdovų rūmuose

Edukaciniai užsiėmimai VALSTYBĖS SIMBOLIAI. HERALDINIŲ ŽENKLŲ PIEŠIMAS ANT STIKLO

Rankų ir širdies šiluma apgaubtas valstybės simbolis gali įsikurti ir Jūsų namuose! Valdovų rūmų menėse suradę Lietuvos valstybingumo ženklus ir prisiminę jų istoriją, labiausiai patikusį ženklą galėsite nusipiešti ant stiklo.

Trukmė – 1,5 val. Edukaciniai užsiėmimai vedami ne didesnėms nei 16 asmenų grupėms, todėl būtina registruotis iš anksto http://ooosome.lt/geltonazaliaraudona/raudona/


12.00–16.00 Valdovų rūmuose

Edukaciniai užsiėmimai VALSTYBĖS SIMBOLIAI. HERALDINIŲ ŽENKLŲ GRAFIKOS DIRBTUVĖS

Rankų ir širdies šiluma apgaubtas valstybės simbolis gali įsikurti ir Jūsų namuose! Valdovų rūmų menėse suradę Lietuvos valstybingumo ženklus ir prisiminę jų istoriją, galėsite pasigaminti labiausiai patikusio simbolio grafinį atspaudą.

Trukmė – 1,5 val. Edukaciniai užsiėmimai vedami ne didesnėms nei 16 asmenų grupėms, todėl būtina registruotis iš anksto http://ooosome.lt/geltonazaliaraudona/raudona/


15.00–16.00 Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje

Grupės „Subtilu-Z“ koncertas

Dalyvauja Laurynas Vaitkus (tenorinė birbynė, lamzdelis), Povilas Velikis (akordeonas), Dmitrijs Mihailovs (akordeonas), Vytautas Švažas (perkusija)

Jau beveik dešimtmetį „Subtilu-Z“ pasakoja istorijas. Neįprastas muzikines istorijas. Jos atkeliauja iš įvairiausių pasaulio kraštų. Šiose istorijose gausu netikėtų siužeto posūkių, o herojai yra tiek patys atlikėjai, tiek klausytojai. Išgirskite šias istorijas Valdovų rūmuose!

Koncertas nemokamas, tačiau būtina registruotis iš anksto http://ooosome.lt/geltonazaliaraudona/zalia/


17.00–18.00 Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje

Koncertas „Lietuvoje: M. K. Čiurlionis ir S. Čiurlionienė“
Dalyvauja pianistas Rokas Zubovas ir aktorė Dalia Michelevičiūtė

Programoje – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muzika ir ištraukos iš Sofijos Čiurlionienės-Kymantaitės knygos „Lietuvoje“

Dalia Michelevičiūtė – viena garsiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, teatre sukūrusi daugiau kaip 50 įsimintinų vaidmenų. Ji yra ne kartą pelniusi geriausios metų aktorės apdovanojimus. Auksinio scenos kryžiaus nominantė, „Sidabrinės gervės“ prizininkė. Nuo 1991 m. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė, Lietuvos kritikų sąjungos pripažinta geriausia 1993–1994 m. aktore. Ji pelnė geriausios aktorės apdovanojimą už Olgos vaidmenį pagal A. Čechovo pjesę E. Nekrošiaus sukurtame spektaklyje „Trys seserys“, Lietuvos dramaturgų premiją už Moters vaidmenį pagal S. Parulskio pjesę O. Koršunovo režisuotame spektaklyje „P. S. BYLA O. K“, o 1998 m. Lietuvos žiniasklaidos išrinkta geriausia aktore
Eurazijos kino festivalyje Almatoje, Kazachstane. 1998 m. D. Michelevičiūtė buvo pripažinta geriausia aktore už Angelės vaidmenį G. Lukšo filme „Mėnulio Lietuva“, o 2006 m. ji nominuota Auksiniam scenos kryžiui už Praporščikės vaidmenį pagal V. ir A. Presniakovų pjesę O. Koršunovo režisuotame spektaklyje „Vaidinant auką“. 2008 m. D. Michelevičiūtei suteiktas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas už antraplanį vaidmenį filme „Nereikalingi žmonės“.

Pianistas Rokas Zubovas yra Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos profesorius ir Vilniaus M. K. Čiurlionio namų direktorius. Baigė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir Čikagos De Paul universitete (JAV), taip pat tobulinosi Šveicarijoje, Heinrich Nauhaus institute. R. Zubovas yra koncertavęs Pietų Amerikos, Šiaurės Amerikos, Europos ir Azijos šalyse, jo įrašai skamba beveik 20 kompaktinių plokštelių. 2010 m. jis įrašė visus M. K. Čiurlionio kūrinius fortepijonui į šešias kompaktines plokšteles. R. Zubovas rengia muzikos festivalius, rašo straipsnius įvairiais muzikos ir kultūros klausimais. Taip pat sukūrė pagrindinį vaidmenį meniniame filme ,,Laiškai Sofijai“, skaitė pranešimus įvairiais M. K. Čiurlionio kūrybos tyrinėjimo klausimais tarptautinėse konferencijose Lietuvoje, Estijoje ir Belgijoje.

Koncertas nemokamas, tačiau būtina registruotis iš anksto http://ooosome.lt/geltonazaliaraudona/zalia/


 

Publikuota: 2016-02-09 12:34 Atnaujinta: 2016-02-10 13:46
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika