Dr. Rimvydo Laužiko paskaita „Ar istorinę virtuvę Lietuvoje galima priskirti Viduržemio jūros regionui?“

Renginio data: 2015m.Lapkričio1121 d.12:00 - 13:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų I renesansinė antikamera
Aktualu iki 2015-11-21
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

Visuomenėje įsitvirtinusi nuostata, kad istorinė lietuvių virtuvė yra valstietiško, riebaus, gausaus, mėsiško ir nesveiko bulvinio maisto tvirtovė. Neretai ji priešpriešinama sveikai ir šiuolaikiškai Viduržemio jūros regiono virtuvei. Nemažai žmonių deklaruoja esantys italų, prancūzų, ispanų ar graikų maisto gerbėjai. Kartais to reikia geram tonui.

Valdovų rūmų muziejus kviečia į dr. Rimvydo Laužiko paskaitą „Ar istorinę virtuvę Lietuvoje galima priskirti Viduržemio jūros regionui?“

Šioje paskaitoje pabandysime panagrinėti, kas yra Viduržemio jūros regiono virtuvė ir kodėl ji UNESCO pripažinta unikalia žmonijos nematerialaus kultūros paveldo vertybe. Šios paskaitos provokacija – ieškoti Viduržemio jūros regiono virtuvės elementų Lietuvos gastronomijos istorijoje ir patikrinti kai kuriuos lietuvių virtuvės įvaizdį gaubiančius mitus.

Paskaitos pabaigoje bus pasiūlytas istoriškai pagrįstas vienų lietuviškų pietų valgiaraštis, sukurtas Viduržemio jūros regiono virtuvės stiliumi.

Paskaita nemokama.

Kviečiame apsilankyti!

 

Publikuota: 2015-11-02 14:18 Atnaujinta: 2015-11-16 16:06
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika