Fotografo Oleksandro Klymenkos fotografijų paroda „Ukraina. Sustingęs klyksmas“

Renginio data: 2015m.Balandžio0423 d.17:00 - 19:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2015-04-23
Renginio tipas:
Parodos atidarymas
Renginio tipo nr.:
17

Organizacija „Blue/Yellow“ visus kviečia į žymaus Ukrainos fotografo Oleksandro Klymenkos fotografijų parodos „Ukraina. Sustingęs klyksmas“ atidarymą. O. Klymenkos archyvuose – nuotraukos iš karštųjų taškų buvusioje Jugoslavijoje, Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje. Tačiau fotomenininkas nė baisiausiame sapne nesapnavo, kad teks fotografuoti karą savo gimtinėje. Pats menininkas buvo sužeistas Maidane, kai šalia kojos sprogo granata, tačiau dabar tęsia darbą ir fotografuoja karo zonoje Ukrainoje. Parodoje bus pristatytos ir išskirtinės fotografo nuotraukos iš 1991 m. sausio mėnesį Kijeve vykusio mitingo Lietuvai palaikyti. Pats menininkas taip prisimena šį mitingą: „Tada mane sukrėtė dvi moterys, laikiusios Lietuvos vėliavas. Jos verkė. Matyt, jas su Lietuva siejo kas nors daugiau nei visus likusiuosius.“ Moterys liko įamžintos nuotraukose. Galbūt įvyks mažas stebuklas ir kuris nors parodos lankytojas atpažins save...

Nuotraukų bus galima įsigyti ne tik parodos, bet ir aukciono metu balandžio 24 d., penktadienį, 19 val. Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje (daugiau informacijos apie aukcioną rasite čia).

Per parodos atidarymą ukrainietei studentei Yunonai Kondratyuk bus įteikta Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos „Alumni“ klubo stipendija.

Renginį globoja Vilniaus miesto meras REMIGIJUS ŠIMAŠIUS

Renginio organizatorius „Blue/Yellow“
Renginio partneris Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Įėjimas į renginį laisvas.

Publikuota: 2015-04-21 16:51 Atnaujinta: 2015-04-22 16:12
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika