VšĮ „Sostinės renginiai“ informuoja: Elinos Garančos ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro KONCERTAS NEĮVYKS

Renginio data: 2014m.Rugpjūčio0802 d.20:00 - 22:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didysis kiemas
Aktualu iki 2014-08-02
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Elinos Garančos ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncerto organizatorius VšĮ  „Sostinės renginiai“ apgailestaudamas informuoja, kad skelbtas koncertas neįvyks.

Bilietus grąžinti galima jų įsigijimo vietose: Valdovų rūmų muziejaus kasose (iki liepos 20 d.), arba „Tiketos“ kasose.

Atkreipiame dėmesį, kad bilietus, įsigytus „Tiketos“ kasose, galima grąžinti tik jose.

Jei ant bilieto nurodytas organizatorius VšĮ „Kristupo fondas“, siųskite bilietų kopijas ir banko sąskaitų numerius el. paštusostines.renginiai@gmail.com  

Daugiau informacijos teikiama tel. +37061487554

Koncerto rengėjai VšĮ  „Sostinės renginiai“ atsiprašo už nepatogumus.


Metų staigmena klasikos gerbėjams – operos superžvaigždės Elinos Garančos koncertas Vilniuje!

Elīna Garanča (mecosopranas)
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius
Dirigentas Karel Mark Chichon

Šių metų birželio 29 d. pirmąjį savo koncertą Lietuvoje surengs Niujorko Metropolitano, Londono ir Vienos operų superžvaigždė Elina Garanča (Elīna Garanča). Vienos iš trokštamiausių pasaulio operos solisčių balsas skambės ištaigingoje aplinkoje – Valdovų rūmų kieme. 

Paprašytas pristatyti Lietuvos publikai Niujorko, Londono, Vienos operos scenas užkariavusią solistę E. Garančą, maestro Gintaras Rinkevičius sakė: „Mes, lietuviai, turime visame pasaulyje žinomą solistę Violetą Urmaną, o latviai turi E.Garančą. Šių dainininkių laimėjimai pasaulyje – tai kiekvienos šalies pasididžiavimas. Neabejoju, kad išgirsti šią tobulo vokalo atlikėją Lietuvos publikai bus nepaprastai įdomu.“

Elina Garanča yra laimėjusi ne vieną prestižinį operos apdovanojimą, tarp jų tris Vokietijos „Echo“ apdovanojimus, du Amerikos MIDEM apdovanojimus. Latvijos valdžia jai įteikė garbingą Trijų žvaigždžių ordiną. 2001 m. operos solistė tapo BBC rengiamo Kardifo pasaulio dainininkų konkurso finalininke ir įrašė pirmąjį solinį albumą „Aria Cantilena“, 2005 m. jos A. Vivaldžio operos „Bajazet“ atlikimas buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Elina jau yra išleidusi 12 garso ir 8 DVD albumus su „Metropolitan Opera Live HD Series“ bei „Deutsche Grammophon“, atlikusi dešimtis iškilių vaidmenų prestižinėse pasaulio operos scenose: Vienos valstybiniame teatre, Frankfurto operos teatre, Helsinkyje vykstančiame Rosinio (Rossini) operos festivalyje įkūnijo Rosiną iš operos „Sevilijos kirpėjas“, Zalcburgo festivalyje debiutavo kaip Annio iš V. A. Mocarto operos „Tito gailestingumas“, Frankfurto operos teatre atliko Dorabelos ariją iš V. A. Mocarto operos „Visos jos tokios“, Tokijuje dainavo Ž. Ofenbacho „Hofmano istorijose“, Vienoje įkūnijo Ž. Masnė „Verterio“ Šarlotę, gimtojoje Rygoje suvaidino Karmen ir kt. Sopranas ne kartą koncertavo Londono, Vienos, Paryžiaus, Amsterdamo, Niujorko, Baden Badeno, Zagrebo, Hamburgo, Ženevos ir kt. scenose.

Vilniuje vyksiančiame išskirtiniame solistės koncerte skambės aistringiausios arijos iš jau minėtų operų „Karmen“ ir „Samsonas ir Dalila“, taip pat tradicinės ispaniškos sarsuelos bei romansai.

Elinai  Garančai akompanuos Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos Vokietijos radijo simfoninio orkestro vadovas – maestro Karel Mark Chichon.

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų muziejaus, visose „Tiketos“ kasose bei internetu www.tiketa.lt (taikomi aptarnavimo mokesčiai).

Organizatorius VšĮ „Kristupo fondas“

www.kristupofondas.lt

Koncerto partneris – Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Publikuota: 2014-07-07 14:24 Atnaujinta: 2014-07-07 15:13
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika