MUZIEJŲ NAKTIS VALDOVŲ RŪMUOSE. Įmink muziejaus paslaptis!

Renginio data: 2014m.Gegužės0517 d.17:00 - 23:30 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2014-05-17
Renginio tipas:
Kultūros renginys
Renginio tipo nr.:
30

Išskirtinį akcijos „Muziejų naktis“ vakarą Valdovų rūmuose Jūsų lauks pažinimo lobius atversiantis muziejus! Atviras ir šiuolaikiškas. Atskleidžiantis archeologijos ir istorijos paslaptis bei tyrėjų atradimus.

Nebylius eksponatus stiklo vitrinose arba interjero vertybių ekspozicijoje prakalbins muziejaus Mokslinių tyrimų centro darbuotojai ir kiti specialistai – netikėtai prabils XVI a. menantis medinis šulinys, odiniai bateliai, auksinis žiedas su rubinu, XIV a. medžioklinio paukščio gobtuvas, istoriniai gobelenai, senieji ginklai, istorinių interjerų elementai ir daugelis kitų eksponatų. Panorusieji savarankiškai įminti Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos paslaptis bus kviečiami paklaidžioti po muziejaus ekspozicijas su atradimų žemėlapiu, atsakyti į sukčiausius klausimus ir laimėti simbolinių prizų. Visų tų, kurie sėkmingai įveiks užduotis, Valdovų rūmų bokštelyje, iš kurio atsiveria kvapą gniaužiantys Vilniaus senamiesčio bei miesto naujųjų erdvių vaizdai, lauks prizai. Vakarą be paslapčių vainikuos projekto „Baroque Contempo“ koncertas „Barokas be perukų“, kuriame susipins du iš pirmo žvilgsnio nesuderinami muzikos stiliai – barokas ir šiuolaikinis džiazas.

PROGRAMA

17.00–21.00 val.
NUSTEBK!
Restauruotus archeologinius radinius ir interjero vertybes muziejaus ekspozicijose prakalbins ir į Jūsų klausimus atsakys muziejaus archeologai, restauratoriai, rinkinių saugotojai.

17.00, 18.00, 19.00, 20.00 val.
SUŽINOK!
Organizuotos ekskursijos su muziejaus gidais ir specialistais.

17.0021.00 val.
APSTULBK!
Unikalūs Vytauto Didžiojo ir Onos bei kitų Europos valdovų atvaizdai XVI a. pr. akvarelių parodoje.

17.00–21.00 val.
PASIGAMINK!
Atvira edukacijos dirbtuvėlė, įsikūrusi muziejaus nuolatinių ekspozicijų erdvėje.

17.00–21.30 val.
SUPRASK!
Viešos paskaitos Lankytojų vestibiulio auditorijoje
17.00 val. dendrochronologė dr. Rūtilė Pukienė „Kas pastatė Gedimino pilį?“ (apie Vilniaus pilių raidą, remiantis dendrochronologinių tyrimų duomenimis)
18.30 val. archeologas Egidijus Ožalas „Seniausios Vilniaus gatvės. Keliai Žemutinėje pilyje“
20.00 val. archeologas dr. Povilas Blaževičius „Medžiokliniai, medžiojamieji ir naminiai paukščiai Vilniaus Žemutinėje pilyje XIV–XVI a. – naujausių tyrimų duomenys“
21.30 val. Feraros universiteto (Italija) profesorius Džovanis Ričis (Giovanni Ricci) „Vaiduokliai Europos dvaruose Renesanso laikais“ (apie tai, kas, kaip, kada ir dėl kokių priežasčių šiurpino rūmų damas ir ponus Vakarų Europos dvaruose)


RENGINIAI IR ĮĖJIMAS Į MUZIEJŲ NUO 16.00 VAL. NEMOKAMI. VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS.


22.00 val.
IMPROVIZUOK!
Projekto „Baroque Contempo“ koncertas „Barokas be perukų“
Didžiojoje renesansinėje menėje

Baroko epochos muziką ir šiuolaikinį džiazą sieja esminiai panašumai. Baroko laikais užgimė improvizacija, leidžianti spontaniškai išgauti naujas skambesio spalvas, tapybiškai išreikšti emocijas. Baroko epochoje, kaip ir šiuolaikiniame džiaze, muzikinis kūrinys traktuojamas kaip gyvas, lankstus, atviras kaitai, akimirkos nuotaikai, pasiduodantis atlikėjo vaizduotei.

„Baroque Contempo“ sudaro kūrybingų muzikantų trio – tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantės, daugkartinės konkursų laureatės Karolina Glinskaitė (klasikinis vokalas) ir Silvija Pankūnaitė (džiazo vokalas) bei jau ženklią tarptautinę patirtį įgijęs pianistas Vytis Smolskas.

Registracija į koncertą baigta!

2014 m. Lietuvos muziejų kelias „Atrastieji lobiai ir įmintos paslaptys“ prasideda!

Publikuota: 2014-04-28 11:33 Atnaujinta: 2014-05-15 11:18
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika