Ugningoji čakona

Renginio data: 2013m.Gruodžio1229 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2013-12-29
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

RENATA DUBINSKAITĖ, SAULĖ ŠERYTĖ (mecosopranai)

IEVA BAUBLYTĖ (išilginės fleitos, gotikinė arfa)

RIMA ŠVĖGŽDAITĖ (barokinis smuikas)

JONAS KUBLICKAS (liutnia)

ANDRIUS MASILIONIS (flamenko gitara)

ROMA JARAMINAITĖ (barokinė violončelė)

VAIVA EIDUKAITYTĖ-STORASTIENĖ (klavesinas)

ADAS GECEVIČIUS (mušamieji instrumentai)

Istorinių šokių trupė FESTA CORTESE

 

Čakona – tai greitas, aktyvių perkusijos garsų lydimas ispanų šokis, kilęs iš Lotynų Amerikos. Jam būdinga ritminga, pasikartojanti boso linija ir varijuojanti melodija. Baroko epochoje čakona buvo ypač populiarus Europos muzikos žanras, jos boso pagrindu kurti šokiai, instrumentinės kompozicijos, dainos ir giesmės. Solistai galėjo atskleisti savo, kaip improvizatorių, talentą, pademonstruoti virtuoziškumą, panašiai kaip šiuolaikinių džiazo kompozicijų atlikėjai. Jungtiniame senosios muzikos atlikėjų koncerte „Ugningoji čakona“ trykš šventinė nuotaika, kalėdinis džiugesys, skirtingų instrumentų tembrais, perkusijos ritmais ir improvizacijomis išpuošti Baroko epochos kūriniai kvies šokti ir linksmintis. Flamenko gitaros muzika primins apie čakonos kilmę ir profesionaliosios muzikos sąsajas su liaudies kūryba.

Koncerto metu skambės XVII ir XVIII a. ispanų ir italų kompozitorių kūriniai, su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmais susijusių autorių – Juan Aranes, Mateo Romero, Oratio Giaccio, Claudio Monteverdi, Giovanni Kapsberger, Andrea Falconiero, Gulio ir Francesca Caccini, Tarquinio Merula ir kt. – kompozicijos.

 

Bilietai parduoti.

Klausytojai įleidžiami likus valandai iki renginio pradžios.

Publikuota: 2013-11-24 13:32 Atnaujinta: 2013-12-28 17:15
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika