Koncertas „Passioni musicali“

Renginio data: 2012m.Kovo0302 d.18:00 - 19:00 Visi renginiai
Aktualu iki 2012-03-02
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Ankstyvojo italų baroko muzika Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų rezidencijose

Ankstyvojo baroko muzika XVII a. skambėjo visuose Europos dvaruose, neliko nuošaly ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai. Italai diktavo muzikos madas visai Europai, tad ir Lietuvos aukštuomenė samdė italų muzikus, kad jie vadovautų jų dvarų kultūriniam gyvenimui. Italų kompozitoriai savo rinkinius dedikavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovams, rašė kūrinius specialiai jų tarpvalstybinių vizitų proga, kūrė ir atliko muzikines dramas arba operas jų rūmuose.

XVI ir XVII a. sandūroje Europos muzikiniame gyvenime brendo didžiuliai pokyčiai. Italijos intelektualų ir menininkų sambūryje buvo siekiama atgaivinti antikinės dramos idealus ir rasti tokį išraiškos būdą, kur teksto prasmė, muzika ir jausmas susilydytų į darnią vienovę. Renesansinę daugiabalsę balsų pynę pakeitė natūralioms kalbėjimo intonacijoms artimi garsai, nupiešiantys tokias stiprias emocijas, kurių vien kalbėjimu nebūtų galima išsakyti. Tai ankstyvojo italų baroko muzika.

Koncerte „Passioni musicali“ bus atgaivinta autentiška šio stiliaus muzika, skambėjusi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų rezidencijose XVII a. pirmoje pusėje. Bus atliekami ankstyvojo Baroko šauklių Gulio Caccini, Jacopo Peri, Barbaros Strozzi, Claudio Monteverdi, Francescos Caccini ir kitų italų kompozitorių vokaliniai bei instrumentiniai kūriniai, lydimi pasakojimų apie to meto muzikinį gyvenimą ir tuomet naujai susiformavusį, o dabar – gerokai primirštą muzikinį skonį.

Kūrinius interpretuos:
Renata Dubinskaitė (vokalas)
Saulė Šerytė (vokalas)
Felipe Guerra (klavesinas)
Ieva Baublytė (fleita)

Bilieto kaina – 20 Lt; studentams, moksleiviams ir senjorams – 15 Lt

Bilietus platina „Bilietų pasaulis“. Juos galima įsigyti ir koncerto vietoje, likus valandai iki renginio.

Publikuota: 2012-02-22 16:40 Atnaujinta: 2012-02-22 17:26
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika