Valdovų rūmų erdvių nuoma

Valdovų rūmai – išskirtinė reprezentacinė erdvė pačioje Vilniaus širdyje. Virš seniausių Lietuvoje, net XIII a. menančių, ir vėlesnių Gotikos bei Renesanso mūrų įsikūręs modernus muziejus yra atviras Jūsų įspūdingiems ir svarbiems renginiams.

XIV–XVII a. čia rezidavo Lietuvos didieji kunigaikščiai ir Lenkijos karaliai – Gediminas, Vytautas, Žygimantas Senasis ir Žygimantas Augustas, Vazų dinastijos valdovai. Čia virė visos valstybės ir viso Vidurio, Rytų ir Šiaurės Europos regiono ne tik politinis, bet ir kultūrinis, meninis, visuomeninis gyvenimas: buvo rengiami oficialūs susitikimai ir posėdžiai, vyko įvairios šventės, turnyrai, pokyliai, koncertai, buvo statomos operos, priimami užsienio šalių valdovai ir diplomatinės pasiuntinybės. Valdovų rūmų muziejus stengiasi pratęsti daugelį istorinės rezidencijos tradicijų, atgaivinti jas naujomis sąlygomis. Tad greta įprastinio muziejaus lankymo, edukacinių užsiėmimų, rengiami ir istorines tradicijas atspindintys renginiai. Čia toliau vyksta svarbiausios valstybės iškilmės ir tarptautiniai renginiai: rūmuose surengti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginiai, čia viešėjo Švedijos, Danijos, Norvegijos, Liuksemburgo valdovai ir kiti karališkųjų šeimų nariai, daugelio pasaulio valstybių ir svarbiausių tarptautinių organizacijų vadovai.
Muziejus kviečia ir Jus pabūti išskirtinėje erdvėje, atveriančioje istoriją dabarčiai. Muziejuje dirbanti komanda Jums pagelbės, kad teigiami įspūdžiai dar ilgai džiugintų Jūsų renginio dalyvius, o patirtis ir rezultatai – rengėjus, užsakovus bei tiekėjus.

Jūsų renginiams galime pasiūlyti daugiau nei 15 išskirtinių vidaus erdvių su istorine aplinka, du įspūdingus uždarus kiemus ir aikštelę Muziejaus prieigose, prie pietinio fasado. Jūsų pageidavimu pasiūlysime įgarsinimo, apšvietimo ir vaizdo aparatūros, pakylų, muzikos instrumentų nuomos paslaugas.

Erdves galite apžiūrėti virtualiai šiame VIRTUALIAME 3D TURE


GALIMI RENGINIAI

Dėl renginio galimybės vykti Muziejuje sprendžia Muziejaus strateginio planavimo komitetas. Nekilnojamojo turto trumpalaikės nuomos renginiui organizuoti procedūros vykdomos vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. gruodžio 14 d. Nutarimu Nr. 1524 patvirtintu „Valstybės ilgalaikio materialiojo turto nuomos viešojo konkurso ir nuomos be konkurso organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašu“ (galiojanti suvestinė redakcija)
 
Norėdami išsinuomoti Muziejaus erdves renginiui, maloniai prašome;
  1. Perskaityti mūsų parengtą atmintinę (atsisiųsti dokumentą) ir įsitikinti, kad Jūsų renginys galės būti įgyvendintas Muziejaus erdvėse;
  2. Su Renginių skyriaus atstovais suderinti galimas laisvas datas (rekomenduojame kreiptis ne vėliau kaip likus 3 mėnesiams iki norimos datos);
  3. Užpildyti ir atsiųsti Patalpų nuomos prašymą, paraišką ir kitus pagal teisės aktus privalomus dokumentus.
Muziejaus strateginio planavimo komitetui pritarus renginio organizavimui, su Jumis bus suderinta ir pasirašyta sutartis.


MUZIEJUJE NERENGIAMI RENGINIAI

  • yra privataus pobūdžio (asmeninės šventės, pobūviai, gimtadieniai, vestuvės ir pan.);
  • prieštarauja gerai moralei, žeidžia valstybės ar pavienių asmenų garbę ir orumą;
  • turinio ir formos požiūriais neatitinka kokybės kriterijų, gali pakenkti Muziejaus reputacijai;
  • yra logistiškai neįgyvendinami;
  • yra pagrindo manyti, jog Renginio organizatorius yra ar gali būti nemokus, vykstant bankroto procedūroms ir pan.;
  • Renginio organizatorius neturi Renginių organizavimo patirties;
  • Renginys trikdo tiesioginę Muziejaus veiklą;
  • yra pagrindo manyti, jog Renginys gali kelti grėsmę Ekspozicijų ir eksponatų saugumui.
 

KAINOS

Pagrindinius patalpų nuomos įkainius rasite šiame pristatyme (atsisiųsti dokumentą).
Jei rengiate viešą kultūrinio pobūdžio profesionalaus meno renginį (koncertą, spektaklį, operos pastatymą ir pan.), į kurį bus arba gali būti platinami bilietai, nuomos įkainius tokio tipo renginiams rasite šiame pristatyme (atsisiųsti dokumentą).
 
Nuomojamos aparatūros, muzikos instrumentų, kito kilnojamojo turto sąrašą ir įkainius rasite čia (atsisiųsti dokumentą).

Dokumentuose nurodytos kainos galioja nuo 2022-11-03.

Dėl renginių galimų datų ir pasiūlymų prašom kreiptis į
Valdovų rūmų muziejaus Renginių skyrių,
tel. (8 5) 262 0067,
el. p. renginiai@valdovurumai.lt

 

Publikuota: 2022-12-15 11:37 Atnaujinta: 2022-12-15 11:47
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika