Gediminaičių stulpai

2023 m. lapkričio 30 – 2024 m. balandžio 28 d.
 
Edukacinis užsiėmimas 1–4 klasių mokiniams ir mokytojams
 
Auksiniai stulpai raudoname lauke buvo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto Didžiojo, Gedimino vaikaičio, herbas. Manoma, kad panašų ženklą galėjo turėti jau Vytauto tėvas, Trakų kunigaikštis Kęstutis. Vėliau šis ženklas tapo visos Gediminaičių dinastijos simboliu. Tačiau ar visada ir visur galime pamatyti dviejų spalvų simbolį? Kada atsirado jo pavadinimas? Apie dinastiją kalbėsime ir jos simbolio ieškosime lankydamiesi seniausių koklių parodoje, apžiūrėdami atkurtas Lietuvos didžiojo kunigaikščio rūmų menes. Pasivaikščioję edukacinėse dirbtuvėse pasigaminsime simbolinį suvenyrą su Gediminaičių stulpais.
 
Užsisakyti užsiėmimą galima tel. (8 5) 261 7445 arba edukacija@valdovurumai.lt
 
Edukacinio užsiėmimo kaina (kitų mokesčių nėra)
Bilietas mokiniui –3,00 €
Bilietas suaugusiajam – 5,00 €
Mažos šeimos (1 suaugusysis + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 7,00 €
Didelės šeimos (2 suaugusieji + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 12,00 €
 

Susiję įrašai

Parodos

Nuo vienaragio iki Trijų Karalių: gotikiniai kokliai iš Valdovų rūmų muziejaus rinkinių

Gotika – pirmasis Europos dailės ir architektūros stilius, palikęs ryškius pėdsakus Lietuvos kultūros ir meno pavelde. Įdomu, kad iki Vilniaus Žemutinės pilies Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos tyrimų apie Gotikos epochos interjerus Lietuvoje žinota labai mažai, o pradėjus archeologinius kasinėjimus aptikta daugybė Gotikai būdingų radinių – ornamentuotų grindų bei sienų apdailos plytelių, profilinių plytų, kitų architektūrinių detalių, puodyninių ir plokštinių koklių, dažyto tinko fragmentų bei kitų dirbinių. Jie atskleidė daug platesnį Gotikos epochos Lietuvoje paveikslą. Parodoje pristatomi vieni iš įdomiausių gausios Gotikos epochą reprezentuojančios kolekcijos radinių – gotikiniai plokštiniai kokliai. XV a. viduriu datuojamą koklių kolekciją sudaro apie 650 koklių ir jų fragmentų, puoštų mažiausiai 60-ia skirtingų siužetų. 

Plačiau

Publikuota: 2024-01-05 11:55 Atnaujinta: 2024-01-05 12:48
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika