Skambančios valdovų sutiktuvės

Renginio data: 2019m.Rugsėjo0907 d.12:00 - 14:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2019-09-07
Renginio tipas:
Edukacinis renginys
Renginio tipo nr.:
4

Knygos vaikams „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“ muzikinis pristatymas ir kūrybinės dirbtuvėlės

Pilies ir rūmų kasdienio gyvenimo ekspozicija

Mažus ir didelius kviečiame į naujos knygos vaikams „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“ pristatymą!

Ar žinote, kad Vytautas Didysis mėgo klausytis keliaujančių riterių dainų, puikiai žaidė šachmatais, o jo žmona iš Vokiečių ordino magistro gavo klavikordą? Ar esate girdėję, kad Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas mėgo ilsėtis skambant liutnios garsams, kad Lenkijos ir Lietuvos valdovo Vladislovo Vazos įgeidžiu pastatyta pirmoji opera truko daugiau nei penkias valandas? Visa tai ir dar daugiau sužinosite atėję į knygos „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“ sutiktuves.

Čia susitiksite su knygos herojais: Lietuvos didžiaisiais kunigaikščiais Gediminu, Vytautu, Žygimantu Augustu, jo žmona Barbora Radvilaite ir motina Bona Sforca. Taip pat galėsite pasivaikščioti ir nusifotografuoti su operos gerbėju Vladislovu Vaza. Sutiktuvių dalyvių laukia smagūs klausimai, įdomios užduotys, pasikalbėjimai su knygos kūrėjais ir kūrybinės dirbtuvėlės su iliustratore Lina Itagaki. Renginio metu kalbėsimės, kartu turėsite galimybę pasiklausyti autentiškos, Valdovų rūmuose skambėjusios muzikos, o drauge su dailininke Lina galėsite susikurti savo valdovo istoriją.

Renginį veda aktorė Daiva Rudytė.

Knygos pristatyme gros Julija Bakševičiūtė (išilginė fleita) ir Miglė Miliūnaitė (klavesinas).

Renginys nemokamas, bet būtina iš anksto registruotis paspaudus šią nuorodą...

Publikuota: 2019-08-19 14:48 Atnaujinta: 2019-08-21 14:33
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika