Edukacinė ekskursija „Moteris, apie kurią kalbėjo“

Renginio data: 2023m.Gruodžio1209 d.13:00 - 16:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Kviečiame į ekskursiją, kurioje prisiminsime Lietuvos ir Lenkijos valdovo Žygimanto Augusto mylėtą moterį – kunigaikštytę Barborą Radvilaitę, žiemos pradžioje švęsdavusią savo gimtadienį. Aptarsime būsimos valdovės auklėjimą ir pomėgius, išsiaiškinsime, ką Barborai kalbėjo, ko linkėjo jos giminės, šeima ir dvariškiai, ką apie valdovą sužavėjusią jauną našlę šnibždėjosi Vilniaus ir Krokuvos gyventojai. Kokia tai buvo moteris, kaip ji atrodė, kuo pavergė valdovo širdį? Šie ir daug kitų klausimų, anuomet iškildavusių amžininkams, neduoda ramybės ir šiandien – istorikams ir visiems, kurie bent kiek domisi šia išskirtine meilės istorija.
Bėgant šimtmečiams, Barboros grožį bandė perteikti ne vienas dailininkas, tačiau kaip iš tiesų atrodė Žygimanto Augusto išrinktoji? Ekskursijoje apžiūrėsime skulptoriaus Stanislovo Kuzmos iš balto Graikijos marmuro sukurtą Barboros biustą ir sužinosime, kodėl jame valdovės atvaizdas yra artimiausias tikrajam.
 
Edukacinė ekskursija vedama lietuvių kalba ne didesnei nei 25 asmenų grupei ir yra skirta šeimoms su vaikais nuo 10 metų, taip pat visiems, kurie domisi istorija
 
 
 
Edukacinės ekskursijos trukmė 1 val.
 
Dalyvių laukiame Valdovų rūmų muziejaus Lankytojų vestibiulyje
 
Edukacinio užsiėmimo kaina (kitų mokesčių nėra)
Bilietas 3–7 metų vaikui – 1,00 € (ekskursija nepritaikyta tokio amžiaus vaikams)
Bilietas mokiniui, studentui, senjorui –3,00 €
Bilietas suaugusiajam – 5,00 €
Mažos šeimos (1 suaugusysis + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 7,00 €
Didelės šeimos (2 suaugusieji + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 12,00 €
 
Daugiau informacijos tel. 8 (5) 261 7445 arba el. paštu edukacija@valdovurumai.lt
Publikuota: 2023-11-30 17:17 Atnaujinta: 2024-03-20 16:12
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika