Paskaita „Apie balsą Viduramžiais“

2021 m. gruodžio 9 d. 17.00–17.45 val.

Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulio auditorija

Kaip sužinoti apie tų laikų, kai dar nebuvo garso įrašų, vokalines subtilybes? Kiek vokalinės laisvės galėjo turėti Viduramžių dainininkas? Ir kaip to meto publikos galėtų būti sutiktas šiuolaikinis operos solistas? Kalbant apie Viduramžių muziką, iškyla įvairių klausimų, tad apžvelgsime pagrindinius to meto vokalinės muzikos aspektus ir drauge išbandysime kone tūkstančio metų senumo muzikos improvizacijos būdus, kurie gali nustebinti šiuolaikinį klausytoją.

Lektorė Emilė Ribokaitė (Lietuva, Šveicarija) šiuo metu studijuoja prestižinėje Bazelio muzikos akademijoje Schola Cantorum Basiliensis (Šveicarija) Renesanso ir Baroko muzikos dainavimą profesorės Ulrike Hofbauer dainavimo klasėje. 2020 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo klasikinio dainavimo ir meno pedagogikos bakalauro laipsnį, tobulinosi garsių Lietuvos ir užsienio atlikėjų, vokalo pedagogų bei specialistų vedamuose meistriškumo kursuose ir dainavimo pamokose. Šiuo metu su įvairiais ansambliais koncertuoja Lietuvoje ir svetur.

Paskaita skirta Viduramžių muzikos kursų dalyviams, mokiniams, mokytojams, šeimoms su vaikais ir visiems besidomintiesiems.

Būtina išankstinė registracija internetu. Registruotis čia

Įėjimas su edukacinių užsiėmimų bilietu.

Bilietai parduodami prieš renginį Valdovų rūmų muziejaus kasose.

Daugiau informacijos apie renginį www.valdovurumai.lt arba tel. + 370 604 98 843

Daugiau informacijos apie edukacinį Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalį čia

Suaugusiesiems būtina turėti galiojantį galimybių pasą arba ES skaitmeninį COVID pažymėjimą. Vaikams galimybių pasas nereikalingas.

Per visą renginį privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Projektą finansuoja

Lietuvos kultūros taryba

Projekto partneriai

Kaimų bendruomenė „Viltija“

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla 

Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokykla

Senosios muzikos ansamblis „Gilles Binchois“

Publikuota: 2021-12-03 13:48 Atnaujinta: 2024-03-21 13:29
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika