Kodėl Kazimierą Jogailaitį vadina „karalių tėvu“? 2018-06-02

Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Jogailos bei Alšėnų kunigaikštytės Sofijos sūnus Kazimieras Jogailaitis Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje buvo gerbiamas už 1447 m. privilegiją, 1468 m. Kazimiero teisyno patvirtinimą, Lenkijoje – už sėkmingai baigtą Trylikos metų karą, kuriame buvo sutriuškintas Vokiečių ordinas ir 1466 m. Torūnės taikos sutartimi Prūsija tapo Lenkijos vasale. Trečdalį valdymo laiko valdovas praleido Lietuvoje. Kaip ir jo tėvas Jogaila, Kalėdas dažniausiai sutikdavo Lietuvoje, o po Velykų grįždavo į Lenkiją. Jo laikais Vilnius tapo svarbiausia Lietuvos valdovų rezidencija ir nukonkuravo Trakus. Beje, ne vien sėkminga politika garsino valdovą – susituokęs su karalaite Elžbieta Habsburgaite,jis išaugino trylika vaikų. Kaip buvo auklėjami valdovo sūnūs? Kaip buvo ruošiami užimti karališkus sostus? Į kokias valstybes nutekėjo jo dukterys? Apie visa tai pakalbėsime edukacinėje ekskursijoje.

Edukacinės ekskursijos trukmė – 1 val.

2018 m. birželio 2 d.

12 val. Registruotis čia 

14 val. Registruotis čia

Dalyvių laukiame Valdovų rūmų muziejaus Lankytojų vestibiulyje

Edukacinio užsiėmimo kainos (kitų mokesčių nėra)

5–7 metų vaikams – 0,30 €

Mokiniams, studentams, senjorams – 0,80 €

Suaugusiesiems – 2,50 €

Mažos šeimos (1 suaugusysis + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 3,00 €

Didelės šeimos (2 suaugusieji + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 5,50 €

Vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems – nemokamai

 

Tapk tyrėju: savarankiškai išsiaiškink Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų seką ir giminystės ryšius

Visus, besidominčius Lietuvos valdovų genealogija, kviečiame atvykti į Valdovų rūmus, kartu su bilietu pasiimti užduočių knygelę „Gediminaičiai“ ir analizuojant stendų bei vitrinų informaciją susipažinti su rūmų šeimininkų Gediminaičių genealogija, išsiaiškinti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų valdymo seką ir giminystės ryšius.

Rekomenduojama šeimoms ir visiems, kurie domisi šeimos istorija.

 

Publikuota: 2018-05-27 22:31 Atnaujinta: 2024-03-21 16:57
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika