Le monde fantastique

Fantastinis pasaulis

Edukacinis Šv. Kazimiero senosios muzikos festivalis 2017

Kartu nusikelsime į XVII a. Prancūzijos valdovo Liudviko XIV dvarą! Prancūziška muzika ves mus per fantastišką pasaulį. O šokio kursuose susipažinsime su tuo, ką karalius Liudvikas XIV išpuoselėjo savo įkurtoje Karališkojoje šokių akademijoje.

2017 m. kovo 3–5 d. meistriškumo kursai vyks Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose

Kursų pradžia – 2017 m. kovo 3 d. 14 val.

Kursų pabaiga – 2017 m. kovo 5 d. 18 val. (bendras kursų dalyvių koncertas)

Registracija – iki 2017 m. vasario 17 d.:

senosios muzikos atlikimo meistriškumo kursų dalyviams – https://goo.gl/forms/fFlXP2hS0tKF0thj2

prancūzų baroko šokio meistriškumo kursų dalyviams – https://goo.gl/forms/A449lYYOodRECVKZ2

Festivalio meno vadovas Vilimas Norkūnas
 

Senosios muzikos atlikimo meistriškumo kursai

Šv. Kazimiero senosios muzikos edukacinio festivalio muzikos meistriškumo kursuose pasinersime į fantazijos kupinas barono Miunhauzeno pasakas ir jų pasaulį. G. F. Händelio, G. P. Telemanno, M. P. de Montéclairo ir J. B. Lully muzika ves mus per pasakišką ir neįprastą pasaulį. Tarp meistriškumo pamokų mūsų lauks paskaita apie pulsą ir kvėpavimą laike, popiečio istoriniai šokiai, kuriuos šoks ir šokėjai, ir muzikantai, – kartu nusikelsime į Prancūzijos valdovo Liudviko XIV dvarą.

Muzikos mokytojus ir dėstytojus kviečiame dalyviams padėti išsirinkti kūrinius (apie 5 min. trukmės).

Kursų kompozitoriai: H. d’Anglebert’as, J. P. Rameau, F. Couperinas, G. P. Telemannas, J. C. Pepuschas ir kt. (žr. festivalio nuostatus).

Vedėjai:

melodinių instrumentų (smuikų, fleitų ir kt.) Vera Otasek (barokinis smuikas, Austrija)

klavišinių instrumentų (klavesino) Kristoferis Berensenas (klavesinas, Vokietija)
 

Prancūzų baroko šokio meistriškumo kursai

Šv. Kazimiero senosios muzikos edukacinio festivalio prancūzų baroko šokio meistriškumo kursuose susipažinsime su XVII a. šokio stiliumi, kurį dabartiniai šokio istorikai ir teoretikai vadina bendriniu baroko šokio stiliumi.

Iš tiesų kalbame apie šokio manierą, kurią karalius Liudvikas XIV išpuoselėjo savo įkurtoje Karališkojoje šokių akademijoje. Jai užrašyti 1680 m. Pierre’as Beauchamp’as sukūrė notaciją, o 1700 m. Raoulis-Augeras Feuillet išleido traktatą „Chorégraphie“. Šis veikalas tapo pagrindiniu Beauchamp’o ir Feuillet notacijų vadovėliu visoje XVIII a. Europoje.

Kursuose bus trumpai pristatyti Beauchamp’o ir Feuillet notacijų šifravimo pagrindai, kursų dalyviai išmoks pagrindinių prancūzų baroko šokio žingsnelių, rankų pozicijų, laikysenos, susipažins su kostiumo įtaka choreografijai.

Vedėja Jūratė Širvytė-Rukštelė

Festivalio nuostatai 

Kontaktai

Bendra informacija apie festivalį ir jo eigą bei naudingos interneto nuorodos skelbiamos Valdovų rūmų muziejaus interneto svetainėje www.valdovurumai.lt/lankytojams/edukacija

Papildoma informacija apie festivalį teikiama Valdovų rūmų muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus tel. (8 5) 261 7445 arba mob. +370 659 78548 (skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė).

Maloniai prašom prieš užduodant klausimus dėmesingai perskaityti festivalio nuostatus.

Kontaktiniai asmenys organizaciniais klausimais:

Vilimas Norkūnas, v.norkunas@valdovurumai.lt

Beatričė Urmilevičienė, b.urmileviciene@valdovurumai.lt

 

Rėmėjai ir partneriai:

Lietuvos kultūros taryba

Goehte institutas Vilniuje

Graco menų universitetas

Biržų krašto muziejus Sėla

Senosios muzikos festivalis „Baroko pavasaris Biržuose“

Publikuota: 2017-01-25 14:33 Atnaujinta: 2024-03-21 16:28
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika