Vokiečių kalbos diena Valdovų rūmuose

2016 m. spalio 20 d. 11.00–15.30 val.

Valdovų rūmų muziejaus menės

Patirkite senąją muziką ir jos istoriją Valdovų rūmuose

11.00 val. 
„Senosios muzikos instrumentai“
Edukacinis užsiėmimas vokiečių kalba, vedamas profesionalaus senosios muzikos specialisto, klavesinininko ir vargonininko Vilimo Norkūno. Skirtas pažengusiesiems.
„Kiekvienas gali savo kailiu patirti, kad joks kitas dalykas negali taip stipriai paveikti ir džiuginti mūsų sielų, kaip muzika...“ – taip kalbėjo Europos didikų dvaruose žinomas liutnininkas Valentinas Bakfarkas, tarnavęs Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Augusto dvare Vilniuje. 
Kaip atrodo ir skamba Renesanso ir ankstyvojo Baroko epochų instrumentai? Ką apie muziką pasakoja muziejaus eksponatai? Per edukacinį užsiėmimą turėsite galimybę susipažinti su senoviniais XVI–XVII a. instrumentais, apžiūrėti koklius, gobelenus, Lionelio Spados paveikslą „Liudovizio koncertas“. Taip pat gyvai išgirsite klavesino ir vargonų garsus, teorbos skambesį. 

Kviečiame registruotis čia

14.00 val. 
„Operos gimimas“
Edukacinis užsiėmimas vokiečių kalba, vedamas profesionalaus senosios muzikos specialisto, klavesinininko ir vargonininko Vilimo Norkūno. Skirtas pažengusiesiems.
Vienas ryškiausių Baroko epochos muzikos žanrų, sujungusių muziką, dramą ir dailę, yra dramma per musica, arba ankstyvoji opera. Į Lietuvą iš Italijos ji atkeliavo Vladislovo Vazos dėka. Kaip nutiko, kad žymiąją Palestrinos, Monteverdžio renesansinę daugiabalsę chorinę muziką nukonkuravo „paprasta“ poezija, tai yra naujosios dainos ir užgimusi opera? Kokia ir kada pirmoji opera buvo pastatyta Lietuvoje? 
Turėsite galimybę ne tik išgirsti operos atsiradimo istoriją, bet ir pasiklausyti senoviniais muzikos instrumentais gyvai atliekamos muzikos arba vieno kito muzikos įrašo pavyzdžio, susipažinti su pirmosios operos Lietuvoje, pastatytos 1636 m., libretu ir mašinerijos išradimais.

Kviečiame registruotis čia 

Edukaciniai užsiėmimai nemokami. 

Dalyvių laukiame Valdovų rūmų muziejaus Lankytojų vestibiulyje.

 

Vokiečių kalbos dienos „Ö KAIP VOKIŠKAI?“

Valdovų rūmų muziejus dalyvauja Vokiečių kalbos dienų „Ö kaip vokiškai?“projekte.  
Projektą inicijavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe`s institutas, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA). Iniciatyvos tikslas – parodyti visuomenei vokiečių kalbos reikšmę ir naudą įvairiose srityse. 
 
Erleben Sie Alte Musik und ihre Geschichte im Palast der Großfürsten
11.00 Musikalische Edukation: Historische Musikinstrumente, Musiker und Komponisten der Großfürsten.
14.00 Musikalische Edukation: Geburt der Oper – Italien und Litauen.
Edukationsstunden sind für Fortgeschrittene Schüler (Deutsch alsFremdsprache) gedacht, die sich für Kunst- und Musikgeschichte interessieren.
Edukationen werden vom Spezialist der Alten Musik, Cembalist und Organist Vilimas Norkūnas, auf Deutsch geführt.
 
Publikuota: 2016-10-13 11:56 Atnaujinta: 2024-03-21 16:18
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika