Edukacinis koncertas šeimoms ŽVĖRIŲ KARNAVALAS

2016 m. rugsėjo 18 d., sekmadienį, 15 val.

Valdovų rūmų muziejaus menėse

Muzikinė istorija ves vaikučius ir tėvelius per muziejų ir staiga iš paprasto pastato pavers jį pievomis ir mišku. Sučiulbės paukščiai, kalbės žvėreliai, muzikos instrumentai juos pamėgdžios, galės pamėgdžioti ir vaikai. Seksime mažojo Viliaus pėdomis, ir išgyvensime su juo bendrą nuotykį.

Atlikėjai ir moderatoriai:
Vera Otasek – barokinis smuikas (Austrija)

Vilimas Norkūnas – vargonai

Registruotis čia

Dalyvių laukiame Valdovų rūmų muziejaus Lankytojų vestibiulyje.

Edukacinio užsiėmimo kainos (kitų mokesčių nėra)
Bilietas 5–7 metų vaikui – 0,30 €
Bilietas mokiniui, studentui, senjorui – 0,80 €
Suaugusiesiems – 2,50 €
Mažos šeimos (1 suaugusysis + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 3,00 €
Didelės šeimos (2 suaugusieji + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 5,50 €
Vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems – nemokamai

Informacija teikiama tel. (8 5) 261 7445

Apie edukacinį koncertą

Mažasis Vilius jau ilgai svajojo apie tai, kaip galėtų ištyrinėti tą pasaulį, plytintį už tvoros. Jis mąsto apie žvėrelius, kurie gyvena miškuose ir laukuose. Ypač svarsto, kas nutiktų, jei patektų į tą išsvajotą nuotykį, jei tą milžinišką pasaulį išvystų?

Ir vieną dieną, kai jo senelis pamiršo užsklęsti sodo vartelius, Vilius pasinaudojo proga... Aptikęs juos pravirus net pašoko iš džiaugsmo, nuskuodė į didžiąją pievą ir per ją.

Ar norite Vilių palydėti jo kelionėje? Ar jums irgi įdomu, kokie nuotykiai ir staigmenos laukia už tvoros?

Lakštingala pasislėpusi aukštai medyje, ar girdi ją? Akimirka, ir ji jau tupi ant kitos šakos... Kur gi nuskrido dabar? Gegutė skardžiai kukuoja tolumoje, ją lengva išgirsti. Pabandyk ją pamėgdžioti! Gal ji nutūps greta tavęs ir kukuos drauge?

Atmeni, kaip nakties tyloje, šviečiant mėnesienai, nuo kūdros atsklido toks pažįstamas garsas... Taip, tai kvaksi varlės. O ar gali suskaičiuoti, kiek varlių viena per kitą kvarkia?

Palengva užteka saulė, atbunda ir kiti gyvūnai, kurie labiausiai mėgsta dieną. Kas gi pirmasis pabunda Viliaus kieme? Ir per pievą tas balsas pasiekia mišką? TAIP! Tai gaidys! Kakariekū! Kakariekū! Tuoj pažadina visus aplinkui...

Ak, putpelei, regis, tai nė motais. Ji sau žvaliai tuksena, išvinguriuoja nuostabią melodiją ir į gaidį nekreipia dėmesio. Na ir atžagarus jo būdas „giedoti“. Čia karksėjimas dviem tonais, ne melodija... Nors gal kitiems gaidžio giedojimas ir gražu, bet putpelė tai jau suokia kone kaip lakštingala, ar ne?

Ką veikia paukščiai, stebime ne tik mes, o ir tyliai švelniomis pėdutėmis atsliūkinanti katė. Bet kas gi čia?! Šuo! Jis ūmai nuveja ją tolyn. Tačiau ir šuo stabteli ir susigūžia išgirdęs, kaip kareiviai tvirtu žingsniu kerta miško proskyną, net žemė dunda.

Štai kiek visko nutinka už tvoros, bet mažajam Viliui laikas grįžti namo ir apie savo nuotykius papasakoti kitiems, tėveliams ir seneliams.

Publikuota: 2016-09-13 16:59 Atnaujinta: 2024-03-21 16:15
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika