Edukacija parodoje PRAEMIANDO INCITAT. ŠVENTOJO STANISLOVO ORDINAS

Maloniai kviečiame!

Praemiando incitat: valstybiniai ordinai

Per edukacinį užsiėmimą sužinosite, kas yra ordinas, kada ir kokiu tikslu ordinai pradėti steigti Europoje, kokių ordinų yra gavę Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovai bei kokius ordinus jie ketino steigti ar įsteigė. Parodoje išsamiai susipažinsite su Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stanislovo Augusto 1765 m. įsteigto Šventojo Stanislovo ordino istorija, išgirsite pasakojimą ir apie patį šv. Stanislovą. Lankydami ekspoziciją, galėsite plačiau paanalizuoti Šventojo Stanislovo ordiną, aptarti jo struktūrinių dalių kompoziciją. Sužinosite, kokie valstybiniai ordinai Lietuvoje teikiami šiuo metu.

Edukacinis užsiėmimas 5–12 klasių mokiniams
 

Šventieji – valstybės globėjai ir jų simboliai

Per edukacinį užsiėmimą išsiaiškinsite, už kokius darbus žmogus gali būti paskelbtas šventuoju. Ar yra šventaisiais paskelbtų asmenų, kilusių iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijos? Kokie šventieji globoja mūsų valstybę ir kaip jų vardai įprasminti vietovardžiuose, miestų ir miestelių heraldiniuose ženkluose, įvairiuose apdovanojimuose. Vaikščiodami po parodą, turėsite galimybę išsamiai susipažinti su 1765 m. įsteigto Šventojo Stanislovo ordino istorija, panagrinėti ordino struktūrinių dalių simboliką.

Edukacinis užsiėmimas 5–12 klasių mokiniams ir suaugusiesiems
 

Praemiando incitat: garbės ir išdavystės kolizija Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje XVIII a.

Per edukacinį užsiėmimą turėsite galimybę apžiūrėti Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stanislovo Augusto Poniatovskio įsteigtam Šventojo Stanislovo ordinui pristatyti parengtą parodą, taip pat susipažinti su valstybės politinių asmenybių veikla dramatiškais valstybės žlugimo metais.

Edukacinis užsiėmimas suaugusiesiems
 

Norėdami daugiau sužinoti apie parodą, spauskite čia.

Edukacinių užsiėmimų kainos (kitų mokesčių nėra):
Bilietas suaugusiajam – 2,03 Eur
Bilietas 5–7 metų vaikui – 0,29 Eur
Bilietas mokiniui, studentui, senjorui – 0,87 Eur
Mažos šeimos (1 suaugusysis + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 3,00 €
Didelės šeimos (2 suaugusieji + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 5,50 €
Vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems – NEMOKAMAI

Informacija teikiama tel. (8 5) 261 7445

Mūsų el. paštas edukacija@valdovurumai.lt

Publikuota: 2016-02-06 18:18 Atnaujinta: 2024-03-21 16:05
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika