Kviečiame mokytojus į MENŲ DŪZGES

Valdovų rūmų muziejuje vyks meno edukacijos kultūros erdvėse savaitės „Menų dūzgės 2016“ renginiai. Kviečiame meninio ugdymo, istorijos ir kitų dalykų mokytojus susipažinti su įvairiomis kultūros edukacijos formomis ir jas išbandyti, padiskutuoti su kolegomis.

Ugdymo plėtotės centras, koordinuojantis šios edukacijos savaitės programą, bendradarbiauja su įvairiomis kultūros, meno, mokslo ir ugdymo institucijomis. Valdovų rūmų muziejus „Menų dūzgėms“ pasiūlė nemokamus renginius. Dalyvių laukiame Valdovų rūmų muziejaus Lankytojų vestibiulyje kovo 22 ir 24 d. nuo 14 val.

kovo 22 d. 14 val.

Gediminaičių dinastija: giminės medis literatūroje ir mene

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovo Gedimino (1316–1341) palikuonys XIV a. pabaigoje įsitvirtino ir Lenkijos soste, XV a. pabaigoje į jų įtaką pateko čekų ir vengrų valstybės. Iki pat XVI a. antros pusės ši dinastija buvo viena įtakingiausių Europoje. 
Edukacinio užsiėmimo dalyviai analizuos istorinių ir literatūrinių kūrinių ištraukas, dailės darbus ir taip susipažins su Gediminaičių genealogija.Taip pat išsiaiškins Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų eilę bei giminystės ryšius, sužinos, kaip valdovai planuodavo savo vaikų santuokas, kaip rengdavo piršlybų ir vestuvių ceremonijas. 

kovo 24 d. 14 val.

Heraldikos pradžiamokslis

Mokiniams parengto edukacinio užsiėmimo tikslas – supažindinti su heraldikos taisyklėmis ir istorine raida. Jo uždaviniai: paaiškinti, kam ir kodėl reikalingi herbai; supažindinti su herbų atsiradimo istorija, jų raida, sudarymo taisyklėmis, spalvomis, formomis, herbinėmis figūromis ir jų simbolika; įgytas žinias pritaikyti praktiškai – sukurti savo arba šeimos herbą. 
Mokytojus kviečiame susipažinti su užsiėmimo turiniu ir taikomais metodais bei priemonėmis, patiems nupiešti savo ar mūsų valstybės herbą ant stiklo. 

Būtina registruotis duomenų sistemoje „Ugdymo sodas“:

https://duomenys.ugdome.lt/renginys/?duzges

Daugiau informacijos apie edukacinius renginius: tel. (8 5)261 7445, mob. 8 684 12 017.
Mūsų el. paštas edukacija@valdovurumai.lt

Publikuota: 2016-03-19 19:33 Atnaujinta: 2024-03-21 16:08
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika