Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalis

Šiais metais Valdovų rūmų muziejus vėl kvies jaunuosius klausytojus, jų tėvelius ir senelius, taip pat muzikos pedagogus bei visus besidominčiuosius senąja muzika į edukacinio Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalio koncertus.

Pirmuosiuose koncertuose „Vaikai ir jaunimas atlieka senąją muziką“ lapkričio 22–23 d.14.00 val. muzikuos vaikų ir jaunimo ansambliai bei solistai iš visos Lietuvos. Jauniesiems atlikėjams į renesanso ir baroko muzikos atlikimo paslaptis padės gilintis profesionalūs senosios muzikos atlikėjai Rūta Vosyliūtė (barokinis vokalas), Vilimas Norkūnas (klavesinas) ir Ieva Baublytė (išilginės fleitos). Jie spalio ir lapkričio mėnesiais Valdovų rūmuose ves meistriškumo pamokas.

Įėjimas į Edukacinio Šventosios Cecilijos senosios muzikos festivalio koncertus su Valdovų rūmų muziejaus edukaciniu bilietu. Bilieto kaina 3 Lt / 0,87 € (vaikams iki 7 metų nemokamai). Bilietai parduodami valandą prieš koncertą.

Gruodžio 3 d. 15.30 val. pakviesime į paskaitą-koncertą vaikams apie senąją muziką, kurią ves brazilų kilmės svečias iš Prancūzijos Rodrigas Kalveira (Rodrigo Calveyra).

Gruodžio 6 d. 12 val. vokalinis ansamblis „In Campo Aperto“ bei Valdovų rūmų išilginių fleitų vaikų ansamblis jaunuosius klausytojus pakvies į slėpiningą viduramžių muzikos pasaulį.

Festivalį iškilmingai užbaigs jaunieji atlikėjai – gruodžio 13 d. 14.30 val. Valdovų rūmų muziejuje muzikuos Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos trombonininkai, trimitininkai ir valtornininkai.

Nuostatai

Registracijos forma Registracija baigta

 

Rekomenduojame keletą interneto svetainių, kuriose galėsite rasti XIII–XVIII a. muzikos kūrinių. Juos galima pritaikyti įvairios sudėties ansambliams.

Interneto svetainėje Spielleut.de rasite žinomų viduramžių stiliaus muzikos kūrinių, kuriuos galima atlikti įvairiais turimais instrumentais arba dainuoti.

http://www.spielleut.de/musik.htm

Ansamblio „Capella de la Torre“ interneto svetainėje rasite renesanso stiliaus muzikos kūrinių, tinkamų pučiamųjų instrumentų, taip pat instrumentiniams ir vokaliniams ansambliams atlikti. Neužmirškime, kad tais laikais instrumentais grojantys atlikėjai ne tik dažnai atlikdavo vokalinę muziką, bet ir stengdavosi savo išraiška kuo tiksliau imituoti žmogaus balsą.

http://www.capella-de-la-torre.de/en/renaissance/noten.html

IMSLP interneto svetainėje rasite labai daug renesanso ir baroko stiliaus muzikos kūrinių (įvairios redakcijos). Čia juos galima pasirinkti pagal žanrą, ansamblio sudėtį, kalbą, kompozitorius ir kt.

http://imslp.org/wiki/Special:CategoryWalker/Renaissance/

http://imslp.org/wiki/Special:CategoryWalker/Baroque/

Publikuota: 2014-10-08 14:14 Atnaujinta: 2024-03-21 15:42
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika