• Your shopping cart is empty.

Concert „From the New World“

Event date: 2014y.March0327 d.19:00 - 20:30 All events
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Relevant until 2014-03-27
Event type:
Koncertas
Event type nr.:
12

Dalyvauja:

Eglė Juciutė-Matelienė (fleita)
Vytautas Giedraitis (klarnetas)
Simas Tankevičius (smuikas)
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoninis orkestras
(vadovas ir dirigentas Martynas Staškus)

Programoje: Antonín Dvořák, Camille Saint-Saëns, Dmitrijaus Šostakovičiaus kūriniai

Koncertą veda Justė Jankauskaitė

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoninis orkestras nuolat bendradarbiauja su žymiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais bei dirigentais. Jis dalyvauja įvairiuose projektuose, ne kartą koncertavo Austrijoje, Danijoje, Ispanijoje, Italijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Rusijoje ir Vokietijoje. Su orkestru dirbo prof. Juozas Domarkas, prof. Gintaras Rinkevičius, doc. Robertas Šervenikas ir kiti dirigentai pedagogai. Nuo šių metų kolektyvui vadovauja Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas Martynas Staškus.                       

M. Staškus viename interviu yra sakęs: „vadovauti nuolat kintančiam ir atsinaujinančiam kolektyvui – nemažas iššūkis, tačiau esu pasirengęs jauniesiems kolegoms perduoti savo sukauptą dirigento patirtį bei žinias. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoninis orkestras yra nesibaigiantis procesas, kurio pagrindinis tikslas – ruošiant įdomias, patrauklias programas, parengti profesionalius, meninių iššūkių nebijančius orkestro muzikantus.“

Renginį organizuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei
Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Renginys nemokamas, tačiau prašome iš anksto registruotis tel. (8 5) 262 0067,renginiai@valdovurumai.lt arba užpildžius registracijos formą.

Published:: 2014-03-18 09:11
smart foreash ccms6
This site uses cookies. They can identify logged-in users, collect statistics, and help to improve browsing experience for each visitor individually.
Learn more about our Privacy Policy