Valdovų rūmų virtuvė – tarp kasdienybės ir prabangos

Nuo seniausių laikų maistas buvo neatsiejama žmonijos egzistavimo dalis. Tad natūralu, kad bėgant amžiams kito ir maisto gaminimo bei vartojimo tradicijos. Būtent naujosios tradicijos ir darė įtaką tam, kas buvo gaminama ir patiekiama ant valdovo stalo. Šios ekskursijos metu susipažinsime su maisto gaminimo ypatumais, skirtingais produktais, taip pat išsiaiškinsime, kaip vienas arbas kitas produktas veikė žmogaus kūną ir sveikatą. Be to, kalbėsime apie tai, koks stalo įrankis buvo prakeiktas bažnyčios ir kaip jis atsidūrė ant valdovų stalo, o vėliau ir miestiečių namuose. Pabaigoje žvilgtelėsime į rūmų iždinę ir sužinosime, kokie aukso vertės prieskoniai joje buvo saugomi ir kuo ji siejosi su to meto virtuve. Grįžus iš šios kelionės laiku Jums teliks patiems pasigaminti karališkus pietus!

Organizuotas grupes maloniai kviečiame registruotis į ekskursiją tel. (8 5) 262 0007
 

Ekskursijos kaina organizuotai grupei – 15,00 Eur + lankytojų bilietai (I-II-III maršrutai)

Ekskursija vedama lietuvių kalba ne didesnei nei 25 asmenų grupei

Publikuota: 2019-08-17 11:25 Atnaujinta: 2024-04-17 15:00
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika