Kūrybinės dirbtuvės „Natiurmorto improvizacija pastele“

Renginio data: 2023m.Kovo0318 d.13:00 - 15:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2023-03-18
 
XVII a. molbertinėje tapyboje flamandų meistrų dėka įvyko pokytis – natiurmortas tapo visaverčiu meno žanru. Kviečiame apžiūrėti tarptautinėje parodoje „Lvivas sveikina Vilnių...“ eksponuojamus flamandų kūrinius – natiurmorto pradininko Jano Breigelio Vyresniojo (Jan Brueghel l’Ancien) dirbtuvių paveikslą „Natiurmortas su gėlėmis“ bei Jano van Keselio (Jan van Kessel) „Natiurmortą su kiškiu“ – ir patiems pasinerti į kūrybinį procesą prie molberto. Pasitelkdami subtilią sausos pastelės techniką, kursime paveikslo „Natiurmortas su gėlėmis“ fragmento improvizacinę interpretaciją. Pastele atliktiems paveikslams būdingas švelnus aksominis blizgesys, artimas ir kūrinio meistro, praminto Aksominiu Breigeliu, tapymo manierai. Užsiėmime lavinsime akį ir ranką, stengsimės perteikti žiedų spalvas ir formas, kurti savitas paveikslo interpretacijas, atsižvelgiant į kiekvieno dalyvio turimus įgūdžius ir stilistinį skonį.
 
Specialūs meniniai įgūdžiai nebūtini, bet reikalingas pozityvus nusiteikimas ir noras pasinerti į kūrybinį procesą be baimės suklysti. Kūrybinėje kelionėje Jus lydės muziejaus edukatorė dailininkė Gretė Ginaitytė.
 
Dirbtuvės skirtos suaugusiesiems, senjorams, meno mokyklų auklėtiniams ir studentams, 8–12 klasių mokiniams.
 
Grupės dydis – 6 dalyviai.
 
Dirbtuvių tęsinys tai pačiai grupei – kovo 25 d.
 
Edukacinio užsiėmimo kaina (kitų mokesčių nėra)
Suaugusiajam – 10,00 €
Mokiniui, studentui, senjorui – 6,00 €
 
Daugiau informacijos tel. (8 5) 261 7445 arba edukacija@valdovurumai.lt
 
Publikuota: 2023-03-10 12:23 Atnaujinta: 2024-03-20 16:39
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika