EDUKACINIS UŽSIĖMIMAS XV–XX A. MENININKAI: ASMENYBĖS IR AUTORITETAI

2023 m. vasario 15–gegužės 28 d.
 
Edukacinis užsiėmimas tarptautinėje parodoje 9–12 klasių meno mokyklų mokiniams, meno krypčių studentams, dailės mokytojams ir visiems, besidomintiems meno istorija
 
Įvairiais laikotarpiais ir įvairiose vietose menas reiškė skirtingus dalykus, nes jį kūrė žmonės, veikiami to meto aplinkos: tradicijų, vertybių, grožio idealų, istorinių įvykių, lūžių ir pokyčių. Žymus meno istorikas Ernstas Hansas Gombrichas (Ernst Hans Gombrich) yra netgi pasakęs: „Tokio dalyko kaip menas iš tikrųjų nėra. Yra tik menininkai.“ Šioje pažintinėje kelionėje po parodą keliausime laiku ir įveiksime didelius atstumus. Mūsų laukia Europos tapybos šedevrai nuo Gotikos iki pat Moderno laikų. Parodoje apžvelgsime, kaip kito meninė raiška skirtingais laikotarpiais, kokie siužetai buvo plėtojami skirtingose vietovėse. Sužinosime, kas būdinga flamandų dailei, kuo ypatinga Venecijos mokykla, ką reiškia tenebrizmas, kas buvo vadinami karavadžistais. Apžiūrėdami kūrinius, atrasime jų autorius, domėsimės asmenybėmis ir iškiliausiais autoritetais (Luku Kranachu Vyresniuoju (Lucas Cranach der Ältere), Leonardu da Vinčiu (Leonardo da Vinci), Ticianu (Tiziano Vecelli), Rubensu (Peter Paul Rubens), Karavadžu (Caravaggio)), padariusiais reikšmingą įtaką Europos menui.
 
Užsisakyti užsiėmimą galima tel. (8 5) 261 7445 arba edukacija@valdovurumai.lt
 
Edukacinis užsiėmimas vedamas ne didesnei nei 25 asmenų grupei
 
Edukacinio užsiėmimo kaina (kitų mokesčių nėra)
Bilietas 3–7 metų vaikui – 1,00 €
Bilietas mokiniui, studentui, senjorui –3,00 €
Bilietas suaugusiajam – 5,00 €
Mažos šeimos (1 suaugusysis + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 7,00 €
Didelės šeimos (2 suaugusieji + nepilnamečiai vaikai) bilietas – 12,00 €
 
 
Publikuota: 2023-02-28 11:25 Atnaujinta: 2024-03-20 16:43
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika