Paskaita „Apie organetą“ (anglų kalba)

2021 m. gruodžio 10 d. 17.00–17.45 val.

Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulio auditorija

Paskaitoje senosios muzikos specialistė, atlikėja ir lektorė Cristina Alís Raurich supažindins su Viduramžių muzikos instrumentu – organetu ir šio instrumento savybėmis, atskleis, kaip Viduramžių muzikos instrumentai yra rekonstruojami šiandien. Lektorė, pasitelkdama ikonografinius ir istorinius šaltinius bei muzikinius pavyzdžius, pristatys šio išskirtinio instrumento grožį ir skambesį.

Lektorė Cristina Alís Raurich (Ispanija, Šveicarija) – atlikėja, muzikologė ir pedagogė, tyrinėjanti Viduramžių muziką ir Viduramžių klavišinius instrumentus. Ji įgijo Viduramžių klavišinių instrumentų magistro laipsnį Bazelio senosios muzikos institute Schola Cantorum Basiliensis (Šveicarija), šiuo metu studijuoja doktorantūroje Viurcburgo universitete, Vokietijoje. Cristina Alís Raurich koncertuoja su ansambliais „Donnafugata“, „La Camera delle Lacrime“, „La Douce Semblance“, „Vetera“, „Emrys“ ir kt. Ji taip pat bendradarbiavo su organetų meistru Walteriu Chinaglia, atkuriant pirmąjį ir vienintelį XIII a. organetą.

 

Paskaita skirta Viduramžių muzikos kursų dalyviams, mokiniams, mokytojams, šeimoms su vaikais ir visiems besidomintiesiems.

Būtina išankstinė registracija internetu. Registruotis čia

Įėjimas su edukacinių užsiėmimų bilietu.

Bilietai parduodami prieš renginį Valdovų rūmų muziejaus kasose.

Daugiau informacijos apie renginį www.valdovurumai.lt arba tel. + 370 604 98 843

Daugiau informacijos apie edukacinį Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalį čia

Suaugusiesiems būtina turėti galiojantį galimybių pasą arba ES skaitmeninį COVID pažymėjimą. Vaikams galimybių pasas nereikalingas.

Per visą renginį privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Projekto partneriai

Kaimų bendruomenė „Viltija“

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla 

Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokykla

Senosios muzikos ansamblis „Gilles Binchois“

Publikuota: 2021-12-03 14:37 Atnaujinta: 2024-03-21 13:28
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika