Šeštadienį muziejuje: pokalbiai apie princesės brangenybes ir elgetos dalią

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

12.00–13.00 val. Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulio auditorija

Vieša paskaita
„Tarp išgyvenimo, nuodėmės ir šventumo. Aklumas Viduramžiais ir ankstyvojo Renesanso epochoje 

Apie Viduramžiais ir Renesanso laikotarpiu gyvenusių neįgaliųjų kasdienybę, integraciją į to meto visuomenę, apie „pramogų verslą“ bei mitus, susijusius su aklaisiais, Jums pasakos istorikas Eduardas Budrys.
Į paskaitą kviečiame visus norinčiuosius geriau suprasti Viduramžiais be modernių technologijų arba patogių gyvenimo sąlygų gyvenusį žmogų ir bent trumpam pajusti neromantizuotą ir kartais žiaurią senovės dvasią.
Paskaita nemokama

11.30 ir 14.00 val.

Kviečiame į edukacinį užsiėmimą
„800 Jogailaičių perlų“

Lankytojai turės unikalią galimybę susipažinti su – Jadvygos Jogailaitės (1513–1573) brangenybių skrynute, kuri yra vienas vertingiausių ir įspūdingiausių Renesanso auksakalystės meno kūrinių Europoje. Taip pat galės pasiklausyti apie šios skrynutės atsiradimą ir išskirtinę prabangą, liudijančią apie Jogailaičių didybę. Lankydami Valdovų rūmų ekspoziciją apžiūrėsime per archeologinius tyrimus rastus juvelyrinius dirbinius, pagamintus iš tauriųjų metalų (aukso ir sidabro), vietinių auksakalių darbo įrankius, liejimo formas. Sužinosime, kokius turtus atvykęs į Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmus matė ir aprašė svečiai. Domėsimės Jadvygos Jogailaitės brangenybių skrynutės puošyba: kokie simboliai, figūros ir heraldiniai ženklai čia vaizduojami.
Užsiėmimo trukmė iki 1 val. 30 min.

Kviečiame rinktis lankytojų vestibiulyje prie Jadvygos Jogailaitės brangenybių skrynutės parodos stendo, dalyvių skaičius ribojamas. Edukacinio užsiėmimo bilieto kaina suaugusiajam 7 Lt (bilietai parduodami kasoje, taikomos nuolaidos).

Apgailestaujame, kad anksčiau skelbtas edukacinis užsiėmimas apie senąją muziką neįvyks dėl muzikės ligos. 

 

Publikuota: 2013-10-16 19:25 Atnaujinta: 2024-03-21 17:29
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika