Savaitgalis muziejuje - atviros edukacinės dirbtuvės

2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis, 12.00–13.30 val.

Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulio auditorija

Vieša paskaita Karalių sugrįžimas

1931 m. rugsėjo 21 d., po 276 metų, buvo aptikti Vilniaus katedroje palaidotų Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų – Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Aleksandro, karalienių Elžbietos ir Barboros – palaikai. 
1931 m. rugsėjo mėnesio įvykių liudininkai, skirtingai pasakodami apie tų dienų įvykius, įaudrino vėlesnių dešimtmečių tyrinėtojų vaizduotę. Sukurta įvairių su palaikų atradimo istorija susijusių versijų.

Kviečiame į edukacinių renginių vadovo Sauliaus Poderio paskaitą apie šį istorinį įvykį.

Paskaita nemokama

 

2013 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis, 13.00–14.30 val.

Šokio pamoka

Lankydami Rūmų atkurtų istorinių reprezentacinių interjerų ekspoziciją (II maršrutas), galėsite susipažinti su XII–XVI a. Europos dvaruose ir miestų aikštėse paplitusiais šokiais ir pasiklausyti tuo laikotarpiu skambėjusios muzikos.
Kada atsirado pirmieji rašytiniai šaltiniai apie šokį? Kuo pasižymėjo Viduramžiams būdingi šokiai? Kokią reikšmę turėjo šokis Renesanso visuomenėje?
Šio užsiėmimo dalyviai turės galimybę patys išmokti Viduramžiais populiarų žingsnelį saltarello, prisistatyti karaliui per iškilmingąją pavaną, smagiai patrypti per Schiarazula marazula ir kitus šokius.

Ves šokėja Donata Mineikytė ir muzikė Ieva Baublytė

Dalyvauti gali visi šią dieną bilietus į muziejų įsigiję lankytojai.

Publikuota: 2013-09-19 19:18 Atnaujinta: 2024-03-21 17:28
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika