Lenkijos edukatorių mokykloje

 

„Juoda-balta“ – taip vadinosi seminaras, skirtas grafikai ir grafikos technikoms, kurį organizavo Varšuvos karališkosios pilies Edukacijos centro darbuotojai. Šį rudenį Ščečino istorijos muziejuje beveik savaitę vyko intensyvūs mokymai muziejininkams iš visos Lenkijos, kuriuose dalyvauti buvo pakviesti Valdovų rūmų muziejaus edukatoriai Daiva Tuinylienė ir Saulis Poderis. Šie seminarai pasižymėjo ne tik istorinių ir teorinių paskaitų apie grafiką ir jos technikas gausa, bet leido patiems dalyviams praktiniuose užsiėmimuose išbandyti grafikos technikas: monotipiją, medžio raižinį, linoraižį, gipso raižinį, ofortą, gratažą ir kt.

Seminaro dalyviai turėjo puikią progą ne tik pasisemti naujų žinių, bet ir pabendrauti su lenkų muziejininkais, pasidalinti darbo patirtimi, idėjomis, pagvildenti aktualias temas, kurti bendrus projektus. Valdovų rūmų muziejaus atstovai surengė savo muziejaus vakarą.

Į tokius kaimyninės Lenkijos kolegų seminarus mūsų edukatoriai vyksta jau trečią kartą. Idėjų mainų naudą turėtų pajusti muziejaus lankytojai, nes juos pakviesime įdomesnei veiklai. 

Publikuota: 2012-06-21 09:41 Atnaujinta: 2024-03-20 16:24
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika