• Your shopping cart is empty.

The Saxon Electors – the Grand Dukes of Lithuania. Court culture and art under the reign of Augustus II and Augustus III

Year of release:
2018
Code:
ISBN 978-609-8061-55-0
Price:
20.00
Type:
Katalogai

Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų parodų katalogaiXVIII tomas

Tai tarptautinės parodos „Saksonijos kurfiurstai – Lietuvos didieji kunigaikščiai: dvaro kultūra ir menas valdant Augustui II ir Augustui III“, vykusios 2018 m. liepos 6 – spalio 14 d. Valdovų rūmuose, katalogas. Šioje parodoje pristatoma net 150 unikalių ir įvairių vertybių iš aštuonių Dresdeno valstybinių meno rinkinių muziejų bei privačios princo Aleksandro fon Zakseno-Gesafės (Alexander Prinz von Sachsen, Herzog von Sachsen, Markgraf von Meissen, Prinz von Gessaphe) kolekcijos. Jos atskleidžia Lietuvos ir Saksonijos istorinius, politinius, kultūrinius bei meninius ryšius, apimančius bemaž tūkstantį metų. Bene pirmą kartą Lietuvos muziejininkystės istorijoje pasaulinio garso Dresdeno muziejų kompleksas pristatė tokią didelę ir vertingą senojo paveldo parodą, turinčią tokį ryškų lituanistinį kontekstą. Dalis Vilniaus parodos kataloge pristatomų vertybių iki šiol nebuvo iškeliavusios ne tik iš Vokietijos, bet ir iš savo saugojimo vietos.

Visi katalogo tekstai (straipsniai ir parodos eksponatų aprašai) skelbiami trimis kalbomis: lietuvių, vokiečių ir anglų.

Katalogo sudarytojai Dalius Avižinis, Vydas Dolinskas, Dirk Syndram
Tekstų autoriai Marion Ackermann, Dalius Avižinis, Vydas Dolinskas, Michael Kretschmer, Dirk Syndram, Mindaugas Šapoka ir kt.
Leidybos koordinatorė Živilė Mikailienė
Vertėjos į lietuvių kalbą Kristina Sprindžiūnaitė, Irena Tumavičiūtė
Vertėjos į anglų kalbą Pauline Bugler, Albina Strunga
Vertėjai į vokiečių kalbą Jürgen Buch, Markus Roduner
Kalbos redaktorės Giedrė Junčytė, Laima Kunickytė, Indrė Makauskaitė, Liuda Skripkienė
Katalogo dizainas ir maketavimas Jūratė Tamošiūnaitė-Karašauskienė, Gediminas Akelaitis, Saulius Marteckas

Išleido Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
Vilnius, 2018
640 p., iliustruota
Spausdino „Standartų spaustuvė“, tiražas 600 egz. ISBN 978-609-8061-55-0

Published:: 2019-11-26 16:00 Modified: 2023-11-09 16:14
smart foreash ccms6
This site uses cookies. They can identify logged-in users, collect statistics, and help to improve browsing experience for each visitor individually.
Learn more about our Privacy Policy